katartik

Így nyaraljunk olcsón, luxus környezetben

Zakynthos az elbűvölő egzotikusság

2016. június 23. - ruttnerkata

Tévedés, hogy nagyon messzire és nagyon drágán kell utazni ahhoz, hogy valami egzotikus élményben legyen részünk. Olyan sok csodálatos hely van a közelben is, hogy ha valami különlegesre vágyunk érdemes Európában is nézelődni és érdemes akár guide-os utazást választani, hogy egy idegenvezető segítségével minél többet beszippantsunk az adott országból. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de ahogy beköszöntött a hőség és a bőrünkön érezni a nyarat, egyre többször jut eszembe, hogy mennyivel jobb lenne inkább a tengerparton üldögélni napközben, mint a klimatizált irodában. Na de hova menjünk nyaralni, ha nem akarjuk túlköltekezni magunkat, de mégis valami egészen különleges fehér homokos, türkizkék tengeres nyaralásra vágyunk? Zakynthos pont egy olyan szigete a világnak, ahova például idén nyáron érdemes ellátogatni. És nem csak azért mert akár 100 ezer forint alatt is eljuthatunk, hanem mert  tényleg csodákat láthatunk.
zaki1.jpg

Erre a látványra ébredni reggelente vagy itt naplementézni minden pénznél többet ér. Nézegetve ezt a képet szinte elképzelem, hogy a kezemben van a fényképezőgép és ámulatba ejtve kattintgatok, hogy megörökítsem a pillanatot, majd leülök és órákig csak nézem a természet csodáit mondjuk egy fröccsel a kezemben. Hát ez is Zakynthos és még annyi minden mást is rejt ez a sziget (természetesen), amelyet érdemes felfedezni. 

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

zaki2.jpgzaki_feher.jpgzaki10.jpgZakynthost természeti szépségeinek és festői fővárosának köszönhetően a velenceiek a Kelet virágának nevezték. A sziget a Jón tengerben 16 km-re a Peloponészoszi-félszigettől található. Elég picike 40 km hosszú és 20 km széles, így egy nap alatt kényelmesen bejárható. 

További infók az utazásról a Rolitúra oldalán ITT 

Homérosz említi az Odüsszeiában és a középkorban a kalózoknak is gyakran célpontja volt. Na persze ma már más a helyzet, de íme néhány dolog, amelyet érdemes megcélozni, ha úgy döntünk, hogy a görög szigeten gyűjtünk energiát. 

zaki12.jpg

1. Barangolás a szigeten, a helyi kultúra felfedezése

2. Delfinekkel úszás

3. Csónakázás a csodálatos Kék Barlangban

4. A sziget legszebb partszakaszainak felfedezése

5. Görög gasztroélmények

6. Látogatás a teknősmúzeumba és teknősfotózás

7. Barlangtúrák 

zaki11.jpg

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

És még persze tök sok minden mást is felfedezhetünk, ha ott vagyunk. Nem mellesleg, ha nem repülővel, hanem busszal megyünk, amelynek előnye, hogy több országon átkelve újabb hatások érnek, akkor az utazásunk és a szállásunk költsége akár 100 ezer forint alá is mehet. Szóval kalandra fel, irány Zakynthos! :)

 

 További infók az utazásról a Rolitúra oldalán ITT 

süti beállítások módosítása