katartik

3 KIÁLLÍTÁS, AMIT ÉRDEMES MEGNÉZNI

2017. február 03. - ruttnerkata

Néhány héttel ezelőtt az egész hétvégém egy cultural trip volt, múzeumoktól galériákig mentem. Most három kiállítást ajánlok nektek, néhány soros leírást találtok hozzá, de sokat hozzáfűzni nem szeretnék, hiszen a művészet mindenekfelett :) 

img_7363.JPG

A bejegyzés folytatódik csak katt a tovább gombra! 

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

1. AZ ELSŐ ARANYKOR A budapesti Műcsarnok jubileumi kiállítással ünnepli épülete megnyitásának 120. évfordulóját. Az intézmény létrehozása és felavatása a Monarchia és Magyarország virágzásának idejére esett. Az első aranykor című tárlat e korszak festmény-remekeiből válogat. Az egykori duális államhoz tartozó nemzetek festészetét bemutató kiállítás Magyarország és Ausztria mellett Csehország, Lengyelország, Románia és Horvátország múzeumainak és magángyűjtőinek együttműködésével jött létre és közel 200 művel várja a közönséget. (forrás: Műcsarnok) 

img_7379.JPG

img_7378.JPG

img_7380.JPG

img_7382.JPG

2. #BARTÓK A Bartók-emlékév alkalmából rendezett nemzetközi kiállítás a kortárs képzőművészet eszközeivel fordul a bartóki örökséghez. Bartók Béla munkássága számos kapcsolódási pontot kínál vizuális és hangművészeti reflexiók, értelmezések számára. A kiállítók a zenei örökség áttekintése mellett a kultúrantropológiai, médiatörténeti és a zeneszerzőhöz kötődő személyes anyagok feldolgozása révén jelölnek ki különböző nézőpontokat az életmű tanulmányozásához, felmérve egyben Bartók saját korára és napjainkra gyakorolt hatását is.
A kiállítás a a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál programjaként, a Bartók 135 emlékév keretében valósul meg. (forrás: LUDWIG) 

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT


3. ERDÉLYI GÁBOR - SZEMÉLYES MŰTÁRGYFOTÓK - NEON GALÉRIA Erdélyi Gábor saját festményeiről készített saját fotói a Neonban. 

img_7590.JPG

img_7560.JPG

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

süti beállítások módosítása