katartik

10 tanács, hogy boldog legyél

2014. április 09. - ruttnerkata

24 ország lakói közül a magyarok a legboldogtalanabbak. Egy februári kutatás szerint legalábbis így van. A facebook-on "botlottam bele" egy felmérésbe, amiben Indonéziától Magyarországig vizsgálják az emberek boldogságszintjét. A megdöbbentő adatok szerint az Indonézek 51%-a, míg a magyarok csupán 6%-a mondta magát boldognak. Utánunk a dél-koreaiak jönnek 7%-kal, a franciák 15%-on állnak, Indiában és Mexikóban pedig a megkérdezettek 43%-a boldog. A boldogság mértéke nyilván sok mindentől függ. A habitustól, a környezettől, a hatásoktól, valakinek a pénztől, az időjárástól, de leginkább magunktól. 10 tanács, ami segít elengedni a negatív gondolatokat. 

fotó 2 (1)h.jpg


Feldmár András Kanadában élő magyar pszichológus egyik interjújában úgy nyilatkozott, hogy ő gyógyszerek helyett egy zsák pénzt adna a depressziós embereknek. És bár tudja, hogy a pénz magában nem boldogít, hiszen, az ember egy idő múlva hozzászokik, hogy van, ezután pedig ugyanúgy jönnek a lelki bajok, de szerinte a bankók birtoklásával legalább mindenki azt csinálhatna a boldogsága érdekében, amit csak akar. Többnyire egyetértek. Pénzzel könnyebb boldogabbnak lenni, de a boldogság ára mégiscsak rajtunk múlik. 

  katARTik élet és stílus, megtalálod a facebookon ITT, vagy az INSTAGRAMON ITT!

Tovább is van, csak kattints! 

a3ddb4433aa669d031bed5c2642221b5.jpg

Azt, hogy mennyire is múlik rajtunk, Harkányi Árpi és Zárug Zita a biciklivel a Föld körül házaspárjának története is bizonyítja. A fiatal szerelmesekkel körülbelül két évvel ezelőtt találkoztam először. Miután összeházasodtak úgy döntöttek nászútjukon elmennek egy Föld körüli útra, mégpedig biciklivel. Azóta tekernek és több tucat országot végig járva elmesélték, hogy a legnagyobb boldogságot India kellős közepén egy nyomornegyedben látták. Ott az emberek sátrakban laknak, nincs semmijük, mégis kedvesek, segítőkészek, vendéglátóak és boldogok. Szóval a boldogság nem csak pénz hanem habitus kérdése is.

A depresszív hangulatra sokáig én is hajlamos voltam, inkább voltam többnyire szomorú, mint vidám és inkább tartottam magam melankolikusnak, mintsem mosolygósnak. Sokszor van ma is, hogy ural a negatív hangulat, de folyamatosan dolgozom azon, hogy ne így legyen. Itt van néhány tipp, ami segít abban, hogy el tudd engedni a negatív gondolatokat. 

120213IpsosHappy01_1.jpg

1. Ne foglalkozz azokkal a negatívumokkal, amit más emberek mondanak rólad - egy csomó negatív ember rosszindulatúan áll a másikhoz, gonoszkodik, bánt. Ilyenkor saját komplexusaikat, jellemüket vetítik ki, vagy irigyek, vagy tényleg rossz fejnek tartanak. De ha így is van annyira nem fontos, hogy a szívedre vedd. Biztos csomó más ember is van, aki bír. Ha nem akkor viszont gondolkozz el!  

2. Légy önmagad, néha furcsa ne színészkedj - Emlékszel még arra az időszakra, amikor a világ nem mondta meg neked, hogy milyennek is kell lenned? A boldogság megtalálásához vezető út egyik formája, hogy nem mások elvárása szerint élsz. Legyél kicsit furcsa, kiismerhetetlen, az mindig érdekesebb és önbizalmat is ad. 

3. Az élet nem tökéletes, de nagyon jó tud lenni - becsüld meg a napokat, becsüld meg hogy élsz, hogy pont abban a pillanatban te voltál, aki megfogant, akinek sikerült. Na így gondolj bele mekkora mák, hogy élsz. 

fotó 1_8.JPG

  katARTik élet és stílus, megtalálod a facebookon ITT, vagy az INSTAGRAMON ITT!

4. Nincs azzal semmi gáz, ha vannak az embernek rossz napjai - ne várd, hogy minden napod tökéletes legyen. Az élet olyan, mint a tenger hullámai, ha elfogadod, hogy egyszer lent vagy egyszer meg fent, sokkal könnyebb alkalmazkodni. És milyen rossz lenne, ha minden nap klassz lenne, nem is vágynánk a jóra.

5. Minden tapasztalat, csak egy újabb fontos lecke - ne engedd, hogy a kemény leckék összetörjék a szíved. Ha az élet valami rosszat hoz, az lehet csak más felfogásra tanít, vagy megmutatja azt az utat, amerre menned kell. Néha a rossz döntések, visznek minket a jó helyre. 

6. A boldogság a felfogáson múlik, a boldogság veled kezdődik - nem a kapcsolataiddal, nem a munkáddal, nem a pénzeddel, csak Veled. Nem mindig könnyű megtalálni a boldogságot magunkban, de lehetetlen megtalálni máshol. Hogy helyzetekben, hogy viselkedsz rajtad múlik. Nem lehet pozitív életed negatív hozzáállással. Ha rájössz arra, hogy a gondolatoknak milyen erejük van, mindig meg fogsz próbálni majd pozitívan gondolkozni. 

fotó 3_12.JPG

7. Vedd magad körül olyan emberekkel, akik felemelnek és nem lehúznak - ha csak egy olyan ember van az életedben, aki új dolgokra vezet rá magaddal kapcsolatban, már szerencsés vagy. Nagyon sokat jelent önismeret és önbizalom szempontjából. 

8. Ne drámázz és ne ítélkezz - Ígérj meg magadnak valamit! Még mielőtt elkezdenéd, hagyd abba a drámázást. Vagy ha jól esik, csináld, de magamból kiindulva szerintem sem neked sem másnak nem könnyíted meg a helyzetét egy-egy hisztérikus rohammal. Nehéz, tudom... tanulni kell. 

9. Minden nap legyen egy jó cselekedeted - higgy abban, hogy a világot te is boldogabbá tudod tenni. Egy apró jótett minden nap és máris hozzájárultál mások boldogságához. 

10. Te választasz - nem az vagy, ami történik Veled, az vagy, amit választasz, hogy történjen. Elemezd ki, hogy melyek azok a dolgok, amik visszahúznak, tiszteld magad annyira, hogy odébbállsz ha olyan szituban vagy, amelyek a saját fejlődésedet egy kicsit sem támogatják hanem inkább lehúznak. 

  katARTik élet és stílus, megtalálod a facebookon ITT, vagy az INSTAGRAMON ITT!

süti beállítások módosítása