katartik

Ajándékötletek Valentin napra

2014. február 08. - ruttnerkata

Sokan tiltakoznak ellene, és vannak olyanok is akiknek rosszul esik, ha szerelmük elfeledkezik a Valentin napról. Én nem vagyok az ellensége ezeknek a kreált ünnepeknek, mert tulajdonképpen a születésnapon kívül mindegyik valakinek a kitalációja. Ha pedig van ok az ünneplésre és van kivel, akkor miért ne ünnepeljünk? Ettől függetlenül engem nem nagyon hatnak meg a Valentin napi cukormázas meglepetések. Sokkal jobban tetszik és izgalmasabbnak találom, hogy Szent Bálint nem csak a szerelmesek, hanem az epilepsziától szenvedők és a lelki betegek védőszentje is. És míg a köztudat leginkább csak a szerelemhez köti a nevét, a mai világban valószínű jó biznisz lenne, ha a szerelmen kívül a mentális problémákkal küszködőkre is felhívná a figyelmet. Arról nem is beszélve, hogy az ajándékozás is könnyebb lenne. Gondoljunk csak bele, elég lenne egy Müller Péter vagy egy jó kis Oravecz Nóra idézet, - vicceskedőknek Oravecz Coelho - és ideig-óráig biztosan új erőre kapnánk. "De jó is lenne!" Akiről pedig elfeledkeznek, azok még mélyebb depresszióba esnének, így nem csak az önsegítő gondolatok kitalálói, hanem a gyógyszeripar dolgozói is jól járnának. Na de most komolyan, azoknak, akik maradnának a szerelem ünneplésénél, de nem tudják mivel kedveskedjenek, összegyűjtöttem néhány jó kis ajándéktippet. Nem mellesleg ezek az ötletek akár lelki bajokra is gyógyírt jelenthetnek. A fotók között a Valentin nap eredetéről is olvashattok. 

Ajándéktipp 1. egy tavaszt idéző nagy virágcsokor

virag.jpg

Ha tetszik a bejegyzés kövesd a katARTik-ot a facebookon, ahol kommentelhetsz is ITT, vagy az INSTAGRAMon ITT

Szent Bálint (Valentin, vagy Valentinus) a szerelmesek, a lelkibetegek és az epilepsziától szenvedők védőszentje. Világszerte, de főleg az angolszász országokban Bálint napján, (február 14-én) tartják a Bálint-nap (angolul Valentine's Day) ünnepét, amely Magyarországon az angol nyelvű elnevezés közvetlen átvétele miatt sokak számára mint Valentin-nap vált ismertté és népszerűvé az 1990-es évektől kezdődően. Ezen az ünnepen (amelynek vallási eredete az idegen elnevezés elterjedése miatt Magyarországon elhomályosult) a szerelmesek megajándékozzák szerelmüket.

Ajéndéktipp 2. Talán kicsit túlzás, de lehet valakinél nem. Egy párizsi hosszúhétvége Valentin napkor elég menő, tuti kilendít a depresszióból.

parizs.jpg

Az ókorból eredő ünnepet, a keresztények február 14-én ünneplik, ami pontosan egy nappal az ókori Római Birodalom kedvelt Lupercalia ünnepe előtti nap. A rómaiak az ünnepet Lupercus és Faunus isteneken kívül az ókori Rómát alapító legendás testvérpár, Romulus és Remus tiszteletére tartották meg. A pogány ünnep központjában az a Lupercal nevű barlang állt, ahol a monda szerint egy farkas a városalapító két fiúcskát szoptatta.

Ajándéktipp 3. Romantikus sütizés pezsgővel megadva a módját, az alkohol pedig felvidít és ellazít. Nahát, ez is jó lelki bajokra. 

ecd087b5dddfad59a702f6258068aab5.jpg

A keresztény szokás eredete, hogy Szent Bálint, Terni (akkori nevén Interamna) püspöke a 14. században a jegyesek és fiatal házasok védőszentjévé vált Angliában és Franciaországban. Ennek a szentről elterjedt egyik történet képezte az alapját. Eszerint mielőtt keresztény hite miatt II. Claudius császár idején kivégezték, Bálint a hite erejével a börtönőre vak leányának visszaadta a látását. Mielőtt – a hagyomány szerint – február 14-én kivégezték, búcsúüzenetet küldött a lánynak, amelyet így írt alá: „A Te Bálintod.” Ez a Bálint-napi üzenetküldés eredetének leggyakoribb magyarázata.

Ajéndéktipp 4. My Equa kulacs, mindenféle káros anyag felhasználása nélkül készült. Részletek ITT Egészségtudatosoknak, hipochondereknek és design kedvelőknek erősen ajánlott. Valentin nap alkalmával pedig szuper akciókkal készült a cég. 

1622623_620719694648614_1191866105_n.jpg

Bármely 2 EQUA #BPAmentes plasztik kulacs most csak 5000 Ft-ért a Tiéd lehet!

Ha február 1. és 14. között rendelsz tőlünk 2 darab BPA-mentes, szuper trendi, strapabíró EQUA kulacsot, akkor ezen akció keretében a szokásos 5800 Ft helyett mindössze 5000 Ft-ért juthatsz hozzá a tökéletes és kreatív Valentin napi ajándékhoz barátnőd/barátod és Önmagad számára!

Tekintsd meg kollekciónk darabjait webshopunkban és párosítsd őket tetszőlegesen, kedved és ízlésed szerint, hogy igazán egyedi meglepetéssel szolgálhass! A kedvezmény igénybe vételéhez webshopunkból történő rendelés esetén ne felejtsd el beírni a kódmezőbe:#valentin.

A legenda szerint a püspök a szerelmeseket a keresztény szokások szerint megeskette egymással, köztük katonákat is, akiknek az akkori császári parancsok értelmében nem lett volna szabad házasságra lépni. A friss házaspárokat megajándékozta kertje virágaival. A hagyomány úgy tartja, hogy ezek a házasságok jó csillag alatt születtek. A vallásos, az egyházi liturgiában gyökerező eredete ennek az ünnepnek Jézusnak, mint égi vőlegénynek a megérkezése az égi esküvőre. A római-katolikus naptárnak (Calendarium Romanum Generale) az 1970-es évi reformjakor e szent és emléknapja az előírt egyházi liturgiából eltűnt, hogy helyet adjon a történelmileg bizonyítható szaloniki születésű szent testvérpár, Konstantin-Cirill († Róma, 869. február 14.) és Szent Metód liturgikus ünnepének.

Ajándéktipp 4. Ékszerrel egy férfi soha nem lőhet mellé (fülbevaló: sonette műhely, amiről már ITT olvashattatok) 

247783_540187026033433_871824620_n_1.jpg

Ha tetszik a bejegyzés kövesd a katARTik-ot a facebookon, ahol kommentelhetsz is ITT, vagy az INSTAGRAMon ITT

Ennek a napnak a népszerűsége a virágkereskedésnek és különösen az ezt szolgáló reklámoknak köszönhetően megnövekedett. 

Ajéndéktipp 5. Romantikus piknik. Az evés boldogsághormonokat termel, csak ne együnk túl sokat, mert a bűntudattól könnyen ránk törhet a depresszió.

4e296fb7de3d8b4e4b07b8c79a3b2199.jpg

Ajándéktipp 6. Scrapbook vagy fotóalbum a közös fotóitokból. Nekem a kedvencem az Aritfact Uprising ITT olvashattatok róla. 

edb068322b2c5c580d64f067b4f404ef.jpg

Ajándéktipp 8. Ne vegyél semmit, csak mondd el neki mennyire szereted 

Forrás: Valentin nap wikipedia.hu , fotók: instagram, pinterest.com

Ha tetszik a bejegyzés kövesd a katARTik-ot a facebookon, ahol kommentelhetsz is ITT, vagy az INSTAGRAMon ITT

 

süti beállítások módosítása