katartik

ZAGABO 2013 spring/summer - Feltűnően klasszikus vonalvezetés

2013. március 06. - ruttnerkata

Fotó forrás: cotcot.hu
Szabó Gabi a ZAGABO ruhák tervezője, a 2013 tavaszi/nyári kollekciója szerint, leginkább pirosan, sárgán és fehéren képzeli el a melegebb hónapokat. A Zagabó már nagyon érzi, hogy itt a tavasz és felkészült a nyárra is. A ruhák után most a fotók is elkészültek, a gazdag kollekcióból pedig van mit válogatni. Már első ránézésre feltűnik, hogy a tervező most is a klasszikus vonalvezetés kedvelőinek okoz majd nagy örömöt. A női TZOPF ruhákon kívül az úgynevezett IPSILON férfi kollekció is debütált, ami a nagyvárosi, laza, de intellektuális pasikat is biztosan leveszi a lábukról.






Forrás: zagabo.com

"A fonatból indult az egész. Már tavaly tavasszal elkezdett foglalkoztatni, és azóta kattogok rajta," 
mondta Szabó Gabi tervező, az inspirációjáról. A formához jött aztán a szín és az anyag.

"Olyan textileket, árnyalatokat és formákat kerestem, amelyeken nem válik súlyossá a fonat."

A TZOPF kollekció lágy színei és vékony anyagai, már első pillantásra egy  szellővel borzolt pipacsos rétet idéznek, felvéve pedig a természetes anyagok még kánikulában is gondoskodnak a kényelemről. 





Az anyagok és a színek az IPSILON férfi vonalban is visszaköszönnek.


"Egy kreatív játék volt egységes színekkel és anyagokkal alkotni női és férfi kollekciót. Izgalmas, ahogyan a piros, a sárga, a szürke és a fehér a TZOPF-nál nőies hangulattá áll össze, majd ugyanaz a textília és szín, mindössze az arányok és a szabásvonalak átrendezésével egy pasi streetwear outfitet ad."





A tavasz/nyári kollekciók már kifutón is szerepeltek Kassán az Európa Kulturális Fővárosa nyitóünnepségének keretében megrendezett Design & Fashion Weekenden. A visegrádi négyek designereit bemutató rendezvényen a zagabo a TZOPF és IPSILON kollekciókkal képviselte a magyar designt.







2 premier, 2 nap, 2 helyszín

A TZOPF és IPSILON kollekciókat most hétvégén (márius 9-10) két helyszínen is megtekintheted. Szombaton a zagabo showroomban várunk reggel 10-től este 6-ig egy zsúros, beszélgetős debütálásra. Ha viszont egy kicsit nagyobb nyüzsgésre vágysz, akkor vasárnap gyere a WAMP-ra a Váci utca 1-be, ahol a zagabot a kiemelt, WAMP+ szekcióban találod meg. Az extra standunkon a kampányképek enteriőrjét idézzük meg a Vákum Design lakberendezési tárgyaival és Petyka streetartból inspirációt merítő alternatív budapesti panorámáival. Ráadásul, itt láthatod majd nagy vetítővásznon a kassai divatbemutatót is.








süti beállítások módosítása