katartik

Vállald magad és légy büszke arra, aki vagy!

Elkezdődött a Budapest Pride

2015. július 05. - ruttnerkata

Nem visszataszító és nem természetellenes, hanem sokszínű. Mert ilyen klassz a világ. Az amerikaiak többsége már érti miért fontos, hogy mindenki szabadon éljen, úgy ahogy ő jól érzi magát. Azt kívánom bárcsak mi is itt tartanánk. Hogy ne legyen kérdés, hogy vállaljuk-e magunkat, vagy ne... Hogy nemtől függetlenül, szabadon találjuk meg azt az EMBERT, akivel igazán boldogok vagyunk. Győzzön a szerelem!  

img_8137.JPG

Egy héttel ezelőtt vált az USA minden államában legálissá a melegházasság. A hír hallatán itthon is nagyon sokan cserélték le facebook profilképüket szivárványosra, hangosan "kimondva" ezzel, hogy támogatják az egyenlőséget. Az LMBTQ közösség pedig most Magyarországon is főszerephez jut és nem csak az amerikai fejlemények miatt. Pénteken kezdődött a Budapest Pride ami egy hétig kínál programokat a diszkrimináció-mentesség jegyében. 

HA TÖBBET LÁTNÁL, KERESD A KATARTIKOT A FACEBOOKON ITT

Szombaton voltam a Fogasházban a Pride nyitó buliján és 11-én szombaton is ott leszek záró felvonuláson. Nagyon fontos ügy! A környezetemben, a barátaim között több meleg lány és fiú is van, a nyitottságot  pedig természetesnek gondolom és soha nem merült fel bennem, hogy az alapján ítéljek, hogy kinek milyen a szexuális orientáltsága. Több embert is ismerek, akikről sokáig csak kevesen tudták, hogy melegek, aztán szép lassan felvállalták magukat mindenki előtt. Ilyenkor büszke voltam. 

img_8134.JPG

Mint ahogy Farkas Lacira (nekem Lacika) is büszke vagyok, akikvel évekkel ezelőtt dolgoztunk együtt. Laci egy alig 4000 fős falu Tápiógyörgye cigánysoráról költözött fel Budapestre. Bekerült a TV2-höz először gyakornokként, majd szerkesztő lett, social mediaval is foglalkozott, később pedig egy PR cégnél kezdett el dolgozni emellett pedig minden támogatás nélkül, egyedül felépítette DJ karrierjét. Amióta ismerem, ő vállja magát és hatalmas igazságérzetével küzd azért, hogy jobb legyen ez a világ.

img_8136.JPG

Laci, alias GypsyRobot két éve a melegfelvonulás (Nyitottak Vagyunk kamion) DJ-je, idén pedig a zenélésen kívül néhány roma és nem roma barátjával együtt egy élő muzsikaszós roma-meleg kamiont indít a Budapest Pride-on. A kamionnal a céljuk, hogy felhívják a figyelmet az elfogadás fontosságára az LMBT közösséggel szemben, hogy a másságukkal küzdő roma embereknek is támaszt nyújtsanak saját identitásuk felvállalásában. Azt mondják ez a romáknál talán még nehezebb, a tradíciók és a vallás intenzív jelenléte miatt.

Laciék származástól és egyéb hovatartozástól függetlenül mindenkit szeretettel várnak a kamionra, ahol megemlékeznek Rózsa Milán, a tavaly elhunyt meleg- és emberi jogi aktivista munkásságáról is.​

HA TÖBBET LÁTNÁL, KERESD A KATARTIKOT A FACEBOOKON ITT

A Budapest Pride teljes programját itt találjátok, a felvonulás pedig szombaton (07.11-én) a Nagymező utca és Andrássy út kereszteződésétől indul. 

Kedvcsinálónak itt az idei Pride mix, amiben hallható GypsyRobot és Keskeny Márk “Marquito” közös Pride-indulója is:

https://www.mixcloud.com/GypsyRobot/gypsyrobot-rainbow-tape-2015/

 

lacika2.jpg

Fotók:

Nyitottak vagyunk facebook

BudapestPride.hu

9 Design Studió

 

süti beállítások módosítása