katartik

Csengőkkel a gyerekek halála ellen

2014. december 04. - ruttnerkata

Kétezer kis csengő alatt korcsolyáznak az egyik budapesti bevásárlóközpont műjégpályáján. Az installációt a műjégpálya fölé UNICEF készítette, hogy ezzel hívják fel a figyelmet a gyerekhalandóságra. A világon minden ötödik másodpercben meghal egy gyerek, azért mert nem jut elegendő élelemhez, tiszta vízhez, vagy védőoltáshoz. Magyarországon a legfrissebb adatok szerint 1000 gyerekből 5 nem éli meg az első születésnapját.

unicef1.jpg

Ha többet látnál, keresd a katartikot a facebook-on ITT

Az UNICEF mostani jótékonysági akciójában minden harang egy gyerekéletet szimbolizál, a csengőket bárki megvásárolhatja 500 forintért, így támogatva a gyerekhalandóság csökkentését. Ötszáz forint egy kisgyerek egész napos táplálkozására elég, vagy az UNICEF által kifejlesztett tápszer is kikerül belőle, ami egy kiszáradt, alultáplált gyerek számára az életben maradást tudja biztosítani. Ötszáz forintért tehát egy gyerek életét lehet megmenteni. 

unicef2.jpg

unicef3.jpg

A csengőket a UNICEF-nél és az Aréna bevásárlóközpontban is meg lehet venni. A jégpálya felett pedig egészen februárig szólnak a kis harangok és hívják fel a figyelmet a hátrányos helyzetű gyerekekre.

A kampányt a TV2 is támogatja.

A jótékonysági akcióról a Tényekbe készített riportomat  ITT lehet megnézni.

 

 Ha többet látnál, keresd a katartikot a facebook-on ITT

 

süti beállítások módosítása