Minden olyan gyönyörűen kezdődik... Amikor eltervezzük, hogy este a meleg szobában, pihe-puha párnák és takarok közé kuckózunk egy jó könyvvel borral/teával a kezünkbe, klassz zenéket hallgatva, netán összebújva... Megvan az érzés ugye? De gondoljuk csak tovább... Szóval terveink valóra válnak és ott fekszünk a kanapén, majd úgy egy óra múlva társul emellé a kellemes érzés mellé egy hiány, és kimondjuk: úgy ennék valamit. Ha nincs otthon semmi? Hát az ebben a szituban szinte lelki trauma. Legalábbis nálam. Bár az is igaz, hogy mostanában ez nem fordulhat elő, mert ha nem muszáj nem mozdulok ki a lakasból - bár sokak szerint ez unalmas, de most ez kell - szóval, van elég időm arra is, hogy szuper szezonális süti recepteket nézegessek és meg is csináljam azokat. Mondjuk, mint ezt a zabbal töltött piros almás csodát, ami nagyon őszi, nagyon finom és garantáltan feldobja az otthon töltött időt. Amúgy pedig akkor is siker, ha nem remetéskedsz és mondjuk vendégeket vársz.
Ha többet látnál, keresd a katartikot a facebookon
Töltött alma recept
alma
egy kiskanál citromlé
a recept eper jam-et ír de bármilyen jó szerintem, amit szeretünk
2 evőkanál teljes kiörlésű liszt (mondjuk én ezt kihagyom)
3 evőkanál vaj
2 evőkanál barnacukor vagy méz
fél csészényi zab/zabpehely
fahéj
Az almákat picit betesszük sülni, hogy könnyebb legyen kibelezni. Beletesszük a citromlevet. A többi összetevőt összemixeljük és beletöltjük azt is, az alma belével együtt (tehát amit kiszedtünk visszatöltjük) majd egy negyedig vízzel teli sütőtálba tesszük és 35-40 percre betesszük a sütőbe. Ha kész, fagyit teszünk a tetejére.
A recept amerikai, szóval ha nem akarjuk, hogy túl édes legyen, hagyatkozzunk az érzéseinkre.
Fotó: pinterest, Ruttner Kata