katartik

Ezzel dobd fel az őszi estéket! Töltött alma vanília fagyival

2014. október 04. - ruttnerkata

Minden olyan gyönyörűen kezdődik... Amikor eltervezzük, hogy este a meleg szobában, pihe-puha párnák és takarok közé kuckózunk egy jó könyvvel borral/teával a kezünkbe, klassz zenéket hallgatva, netán összebújva... Megvan az érzés ugye? De gondoljuk csak tovább... Szóval terveink valóra válnak és ott fekszünk a kanapén, majd úgy egy óra múlva társul emellé a kellemes érzés mellé egy hiány, és kimondjuk: úgy ennék valamit. Ha nincs otthon semmi? Hát az ebben a szituban szinte lelki trauma. Legalábbis nálam. Bár az is igaz, hogy mostanában ez nem fordulhat elő, mert ha nem muszáj nem mozdulok ki a lakasból - bár sokak szerint ez unalmas, de most ez kell - szóval, van elég időm arra is, hogy szuper szezonális süti recepteket nézegessek és meg is csináljam azokat. Mondjuk, mint ezt a zabbal töltött piros almás csodát, ami nagyon őszi, nagyon finom és garantáltan feldobja az otthon töltött időt. Amúgy pedig akkor is siker, ha nem remetéskedsz és mondjuk vendégeket vársz. 

image_313.jpg

 Ha többet látnál, keresd a katartikot a facebookon

image_315.jpg

image_314.jpg

 Töltött alma recept

alma

egy kiskanál citromlé

a recept eper jam-et ír de bármilyen jó szerintem, amit szeretünk

2 evőkanál teljes kiörlésű liszt (mondjuk én ezt kihagyom)

3 evőkanál vaj

2 evőkanál barnacukor vagy méz 

fél csészényi zab/zabpehely

fahéj 

Az almákat picit betesszük sülni, hogy könnyebb legyen kibelezni. Beletesszük a citromlevet. A többi összetevőt összemixeljük és beletöltjük azt is, az alma belével együtt (tehát amit kiszedtünk visszatöltjük) majd egy negyedig vízzel teli sütőtálba tesszük és 35-40 percre betesszük a sütőbe. Ha kész, fagyit teszünk a tetejére.

A recept amerikai, szóval ha nem akarjuk, hogy túl édes legyen, hagyatkozzunk az érzéseinkre. 

Fotó: pinterest, Ruttner Kata

 

 

 

 

süti beállítások módosítása