katartik

Sarki Fűszeres: Békebeli hangulat Újlipótvárosban

2014. április 12. - ruttnerkata

Van egy hely a városban, ahova ha betérsz legszívesebben órákig maradnál, figyelnéd az embereket, hallgatnád a beszélgetésfoszlányokat, amelyekből apró kis történeteket tudhatsz meg a közelben élő mikróközösség mindennapjaiból. Leülsz és nem akarsz felállni, főleg ha ételt is rendelsz meg bort, teljesen elvarázsolnak az ízek. Békebeli hangulat, sonka, sajt és borkülönlegességek Budapest legeurópaibb negyedében Újlipótváros szívében. A Sarki Fűszeres sokak kedvence, nekem valamiért eddig kimaradt, tegnap viszont ott vacsoráztam és most már tudom gyakran visszajáró vendég leszek. 

20130603_06_1.jpg

Ahogy honlapjukon írják, a kis üzlet, főleg egy szűk mikróközösség helyi igényeinek kielégítését célozza meg. Választékában a napi bevásárláshoz szükséges alapvető élelmiszerek (pékáruk, tejtermékek, húsáruk) mellett fűszerek, édességek, olajok és egyéb a konyhában nélkülözhetetlen kiegészítők találhatóak. A jól működő fűszeres nem csupán egy vegyeskereskedés, hanem a környezetében élők, a törzsvásárlók mindennapjainak fontos találkozóhelye, ahol beszélgethetnek, információt cserélhetnek és tudomást szerezhetnek a lakókörnyezetüket és életüket érintő változásokról.

  katARTik élet és stílus, megtalálod a facebookon ITT, vagy az INSTAGRAMON ITT!

fotó 4_4_1.JPG

Van tovább is, csak kattints! 

rolunk.jpg

fotó 3_3_1.JPG

Az üzlet választékában három termékcsoport dominál. Francia, olasz, spanyol, magyar sajtkülönlegességek, borok a világ összes jelentős bortermelő vidékéről, valamint sonka és szalámi specialitások olasz, osztrák, spanyol és magyar gazdaságokból. Elmaradhatatlan kísérője mindhárom családnak a friss pékáru, itt is keresik a hagyományost, az egyedit. A különleges igényeket fűszerekkel, ecetekkel, olajokkal, minőségi csokoládékkal is kielégíti az üzlet két tulajdonosa Nemesvölgyi Attila és Szívós Márton, akinek jobbulást kívánok. 

copy_0_13.jpg

fotó 2_2_1.JPG

kavezo.jpg

fotó 2_12.JPG

hirek.jpg

  katARTik élet és stílus, megtalálod a facebookon ITT, vagy az INSTAGRAMON ITT!

 

Fotók forrás:

Ruttner Kata (katartik.blog.hu) 

www.sarkifuszeres.hu

süti beállítások módosítása