katartik

Kézzel festett férfi ruhák

2013. november 21. - ruttnerkata

Szidónia Szép a női lélektől és a női ruháktól ideiglenesen eltávolodva, most férfiaknak tervezett egy nem mindennapi, egytől egyig kézzel festett kollekciót. Az új ruhákkal kapcsolatos e-mailt tegnap este kaptam meg de sajnos a fotókon kívül nincs csatolva leírás, így a saját érzéseimre hagyatkozom. Pedig a tervező eddigi munkáit ismerve, biztos vagyok benne, hogy alkotásait mély, lelki szempontból is lehetne elemezni.

more.real.02.png

Ahogy Szidóniánál megszokhattuk a képeken most sem a modell külseje a fontos, hanem a ruhák. A férfi és az általa viselt darabok az abszolút főszereplők. Tök jó, hogy a fotósnak Pejkó Gergőnek sikerült úgy komponálni a képeket, hogy ne vonja el a környezet a figyelmet a ruhákról. Hiszen gyakran találkozhatunk olyan képekkel, ahol a helyszín jobban dominál, bemutatni kívánt darabnál. Itt nincs ez az érzésem. Még úgy sem, hogy nagyon tetszik a könyvekkel, festményekkel és antik bútorokkal telepakolt szoba.

Ha tetszik a bejegyzés kövesd a katARTik-ot a facebookon is, ITT! 

more.real.05.png

A ruhák láttán viszont nem jut más eszembe csak az, hogy talán öncélú vagy túl művészi alkotások. Inkább pszichológiai szempontból vizsgálhatóak. A divat itt másodlagos, hiszen nem feltétlenül utcai darabok, vagy legalábbis nagyon extrémnek kell lenni ahhoz, hogy valaki ezeket bevállalja nyílt terepen. Bár hozzáteszem, amennyire Szidóniára jellemző  az "elborultság" - minden rosszindulat nélkül mondom - , annyira talán törzsvásárlóinak is bevállalhatóak ezek a darabok. 

more.real.03.png

more.real.04.png

more.real.06.png

more.real.01.png

Concept: Szidonia Szep

Photo: Gergő Pejkó

Model: Levi/ Artmodels

2013 Inc. All Rights Reserved

 

fotó 1.JPGSzerző: Ruttner Kata 

süti beállítások módosítása