katartik

Kötött ékszerek nyári napokra

2013. július 27. - ruttnerkata

Nagyon szeretem a puha kötött dolgokat és kifejezetten örülök annak, hogy nem csak ruhaként, hanem ékszerként is hordhatjuk ezeket. A Heartmade tervezője Rácz Kitti nyakláncnak, karkötőnek való darabokat köt, és készít ezekből egyedi kiegészítőket. A tervező különleges ékszereiben ötvözi a hagyományos, évszázadok óta alkalmazott technikát a modernnel. Kitti szereti a természetes anyagokat, egy szín vagy egy hangulat is inspirálóan hat rá, főleg geometrikus formákban gondolkozik, eszerint készít karakteres kiegészítőket. A kötött tehát nem csak télen jó, hiszen ezek az egyedi darabok garantáltan nem melegítenek a forró napokon, színeik pedig igazán pozitívan hathatnak ránk. A Heartmade oldalát ITT lájkolhatjátok! Interjú! 

set of mint.jpg

Miért pont fonálból készíted a kiegészítőidet, és mikor jött be az életedbe a tervezés?

A képző- és iparművészet mindig is érdekelt, de konkrétan a Heartmade ékszerek tervezésébe nem egészen egy éve kezdtem bele, bár ez csak ez év áprilisától vált nyilvánossá. A kreatív munka olyan ága felé szerettem volna tendálni, ami kissé hagyományos, de abban mégis rendhagyó, hogy olyan fémkiegészítőkkel, alkatrészekkel párosítom, és olyan színeket használok az ékszerek kivitelezéséhez, ami megfelel a mai trendnek. Hiszen, mint tudjuk, a divat ismétli önmagát – olyan anyagokat használunk fel és olyan módokon, amelyek már évtizedek vagy évszázadok óta léteznek, csak el kell rugaszkodnunk attól a tévképzettől, miszerint a kötött vagy horgolt kiegészítők ódivatúak vagy unalmasak Egyértelmű, hogy rengeteg potenciál van ezekben a technikákban.

medal_olivegreen.jpg

tasseled_green.jpg

spike_light brown.jpg

Mesélj a nyári kollekcióról, milyen színeket használtál, mit mondasz azoknak, akik esetleg azt gondolják, hogy ilyen kötött ékszereket inkább a hidegebb napokra tudnak elképzelni?

A nyári kollekcióm igazából az első kollekcióm és mivel egyéni kéréseknek is eleget teszek az egyes rendelések alkalmával, így nem is nagyon szándékozom éles határt húzni a brand szezonjai közt, hiszen velem együtt folyamatosan formálódik. Mióta belekezdtem a tervezésbe, egyre inkább kezdek beleszeretni a színekbe is. Leginkább a pasztelleket és a földszíneket szeretem, de mert a potenciális vásárlóim ízlésvilága változatos, így a Heartmade is kezd azzá válni. Így nem csak a lágy, de az élénkebb, neon-jellegű színek is jellemzik a kollekcióm. Ami pedig a kötött dolgok nyárral való kompatibilitását illeti, ékszerekről beszélvén, inkább dekoratív, mint melegítő funkciót töltenek be. Nagyon könnyen fel tudunk dobni velük egy egyszerű felsőt vagy ruhát is.

Gondolom célod, hogy külföld felé is nyiss. Spanyolországba is készítettél már ékszereket, oda kinek és hova még?

Igen, céljaim közé tartozik a nemzetközi ismertség is. Eddig Angliába és Spanyolországba kerültek ki Heartmade ékszerek kint élő magyarokhoz, de már felkértek egy mostanában induló, csehországi székhelyű design webshopon keresztül történő értékesítésre is, mely rendelkezik kapcsolati tőkével több európai országban is. Hazai szinten is szívesen lépnék együttműködésbe hasonló üzletekkel.

bracelet_necklace_green_red_turqoise.jpg

Őszi kollekció, további tervek? Arra nem gondoltál, hogy fülbevalót készíts ugyanezzel a módszerrel? 

Terveim közt szerepel elindítani egy jól működő webáruházat (folyamatban van) és szívesen részt vennék hazai kézműves és design vásárokon is. Fülbevalókat mindenképp tervezni fogok, több kérés is érkezett már ezzel kapcsolatban. Szeretnék újabb technikákat kipróbálni, több természetes anyagot felhasználni (ásványokat, fát, bőrt, stb.), hogy minél változatosabb legyen a kínálat és mindenki megtalálhassa a neki tetsző Heartmade darabot.

 A Heartmade ékszereket a tervezőtől tudjátok megrendelni, részletek a Heartmade facebook oldalán ITT! Az ékszerekre most nyári akció is érvényes! 

 

bracelet_mint_studed.jpg

bigchain_1.jpg

profilkép.jpgAz ékszerek tervezője Rácz Kitti 

katartik_logo3 (2).jpg

A katARTikot megtaláljátok a facebook-on is ITT, ahol más és több információt is megtudhattok a magyar tervezőkről! 

 

süti beállítások módosítása