katartik

Modart diplomamunkák - Beke Luca

2013. május 28. - ruttnerkata

Beke Luca neve nem ismeretlen a magyar divat világában. A 22 éves tervező, fiatal kora ellenére már két nívós díjjal is büszkélkedhet. Luca tavaly megnyerte a Triumph fehérnemű pályázatának hazai versenyét, ezzel pedig egy lehetőséget, hogy a shanghai-i nemzetközi döntőn bizonyíthasson. Meg is tette, ott harmadik helyezett lett. A kínai agyaghadsereg inspirálta fehérneműjéről Éder Krisztián is készített fotókat. A verseny óta Beke Luca, Lucidité néven létrehozta saját márkáját, a napokban pedig lázasan dolgozik diplomamunkáján. A 22 éves lány a Modart Művészeti és Divatiskola utolsó éves hallgatója, sivatag inspirálta kollekcióját a napokban fotózza a híres divatfotós Balla Vivienne
A diplomamunkájának inspirációs szövegét most itt olvashatjátok. A kollekcióról képeket pedig jövő hét elején láthattok, addig is egy kis kárpótlásként itt van a kollekció hangulatlapja, amely kifinomultságot, titokzatosságot, lágy eleganciát sugall. A Triumphnak tervezett fehérneműjét ismerve pedig egészen biztos, hogy a fiatal lány ismét nagyot alkotott. 

Modar't diplomabemutató időpontja: 2013. június 6. 18:00 Millenáris Park


"A kollekciómat a sivatag inspirálta, a kőzetek, a homokdűnék rétegződése, a növények különleges szerkezete, a sivatagi rózsa fátylai, a szélsőségek. Egyszerre megszokott mégis kiszámíthatatlan, akár egy délibáb, megfoghatatlan és légies. Olyan, mint egy utazás, mely nem várt pillanatokat ígér, titkokat, érzelmeket, szerelmeket, és rajtunk áll, hogy felfedezzük.
Formailag a berber, tuareg és beduin öltözékekből inspirálódtam.
A sivatagi rózsa szirmai az applikációkban jelennek meg, de helyenként a szerkezet maga alkot önálló ruhadarabot. A rejtett rétegek az egyedileg manipulált anyagokkal válnak teljessé, hiszen ahol a szirmok szétnyílnak újabb színek, nem várt felületek jelennek meg.
A homokdűnék applikációként térben, és síkban, a ruhák egyedileg készített bélésein jelennek meg, kontrasztba állítva a letisztult formákkal.
A kollekció színvilága a sivatagi hajnalt idézi. A pasztell árnyalatok közül a rózsaszínek, bordók, hamvaszöldek, tört-fehérek és testszínek alkotják e megfoghatatlan világot.
A 2014 őszi téli kollekciómat olyan hölgyeknek ajánlom, akik szeretik a letisztult szabásvonalú öltözékeket, visszafogottak, nőiesek. Fontos számukra a részletek izgalma, különlegessége: olyanok, mint a sivatagi rózsa, melyek minden szirma egy-egy újabb titkot rejt: megpillantva lágy és légies, de mégis kemény és örökkévaló."




Photo: Gabriella Drummer
Photo assistants: Uhlár LászlóBeke Tomaj
Photo post-processing: Uhlár László
Hair: Bedő Puskás
Make up: Candy Szandy
Model: Szombati Györgyi
 — itt: Hajogyari Sziget.




Fotó - Éder Krisztián 

süti beállítások módosítása