katartik

agneskovacs leather design 2013 tavaszi-nyári kollekció

2013. március 21. - ruttnerkata

Azt már többször említettem, hogy nagyon szeretem a letisztult, időtálló, klasszikusabb darabokat. Így megkoronázta a napomat az agneskovacs leather design tavaszi-nyári kollekciójáról, pár nappal ezelőtt kapott e-mail. A gyönyörűen kidolgozott táskák különlegessége most is a részletekben rejlik. 
Ági esetében amúgy is letisztult alkotásokra számít az ember, de a tervező munkáiban azért mindig ott van valami kis csavar, valami kis plusz, elég csak a táskák asszimetrikusan rögzített kézi fogóit megnézni.  










Az angeskovacs leather design 2013-as tavaszi-nyári kollekcióját a csiszolt ásványok és drágakövek formavilága ihlette. A Clear Cut nevet viselő táskakollekció darabjainak határozott vonalai ismét egyetlen egybefüggő bőrlapból vannak kialakítva.
A táskákon - ahogy már fent is említettem - megjelennek a jellegzetes agneskovacs jegyek, például a táskatesthez asszimetrikusan csatlakozó kézi fogó vagy a naturszínű bőr bélés és a visszafogott színvilág, a magas minőségre való törekvés.



A táskákról a fotókat Máté Balázs készítette, a képek a kollekció tiszta természetességét hangsúlyozzák a mesterséges megvilágítást nélkülöző fotók.

Az agneskovacs Clear Cut kollekció április 2-án kerül bemutatásra a Black Box Concept Store-ban, az üzlet kétéves születésnapját ünneplő eseményen.









Kovács Ágnes a MOME hallgatójaként 2011-ben alapította az agneskovacs leather design-t, amely egyedi, kézzel gyártott táskák és cipők készítésével foglalkozik. Az idén diplomázó tervező már maga mögött tudhat egy nagyszabású együttműködést az Opellel, munkái szerepeltek több divatmagazinban és online felületen illetve kaphatóak a Black Box Concept Store-ban. Az agneskovacs filozófiáját így foglalja össze a tervező:

„A városi élethez hozzátartozik a rengeteg információ, a folyamatos ingerek – ami nagyban befolyásolja az emberek igényeit. Akiket én megcélzok a tárgyaimmal, érzik azt, amit kommunikálni szeretnék. Érzik, hogy szükség van egy kis nyugalomra, tisztaságra. Nem kell feltétlenül csillogni a különlegességhez. Nincs szükség felesleges díszítőelemekre, amik elvonhatják a figyelmet a lényegről.”



süti beállítások módosítása