katartik

ART BAZAAR - Új művészpiac Budapesten

2013. március 07. - ruttnerkata

Egyre inkább népszerűek a design vásárok Budapesten, ezzel pedig egyenes arányban egyre inkább előtérbe kerülnek a magyar designerek és alkotásaik.  Néhány nappal ezelőtt Rikov Richárd az újrahasznosítás jegyében működő RIKOV egyik alkotója keresett meg, hogy felhívja a figyelmemet egy most induló művész vásárra az ART BAZAAR-ra, ahol több mint 60 fiatal designer alkotásai közül lehet majd válogatni március 17-én délután. A megvásárolható termékek mind kézzel készültek és van köztük persze olyan is, ami már egyszer volt valami, de most ékszerként funkcionál, tehát lesznek újrahasznosított darabok is. Az ilyen és hasonló kezdeményezésekről mindig szívesen írok, hiszen nagyon fontosnak tartom, hogy a magyar designereknek és alkotásainak egyre nagyobb terük legyen. 




Rikov recycling gyűrűk 


A rendezvény előzményeként annyit, hogy öt hónapja alakult egy csoport, ahol a legkülönfélébb kreatív alkotók megosztották egymással, a különböző vásárokkal kapcsolatos információjukat, hogy segítsék egymás munkáját.
Richárd azt mondja gyakran előfordult az is - mivel nagyon fontos, hogy jelen legyenek -  hogy többen összefogtak és együtt béreltek egy asztalt valamelyik vásáron, hogy ezzel csökkentsék költségeiket. Így egy nagyon jó közösség alakult ki, ám egyre többen is lettek, szóval a növekvő létszám vitte őket bele valami újba, és megszervezték saját vásárukat az ART BAZAAR-t.

Gubolyka by Flora Bakos 


Az első vásár helyszínének a Corvin Áruház Művelődési szintjét szemelték ki, a hely hangulata miatt na meg azért is mert az épület a város egyik frekventált helyén a Blaha Lujza téren található.

A Budapesti Művésztér első piacán a vásárlók első kézből az alkotóktól vásárolhatják meg az egyedi ékszereket, táskákat, kiegészítőket és más tárgyakat.

Az ART BAZAAR várja az árulni kész tervezők jelentkezését is!

Időpont: 2013.03.17. 15:00-19:00

Az eseményhez a facebookon ITT tudtok csatlakozni.


Kriana Design 

Rekredenc







süti beállítások módosítása