katartik

Lapetra ékeszerek

2013. február 26. - ruttnerkata

"Szemlélni a boldogságot valaki arcán, amikor valami kincsre talál" így jellemzi saját ékszereit Schmaler Petra a Lapetra ékszerek tervezője. Petra már hat éve készít ékszereket, a tervezés csínját-bínját pedig egy osztrák városkában tanulta ki. Főleg ásványokkal, üveg és porcelán gyöngyökkel, fémekkel, korallokkal és selyemszalagokkal, különböző textíliákkal dolgozik. Kiegészítői romantikusak, ihletet pedig akár egy ház, egy film, vagy valami antik tárgy, szóval szinte bármi adhat számára. A többit mesélje el ő maga, interjú Schmaler Petrával a Lapetra ékszerek tervezőjével. 




Hogyhogy Mödlingben tanultad az ékszerkészítést?
Talán a szerencsének köszönhetően,mikor még hobbi szinten készítettem ékszereket látta meg a munkám egy hölgy akinek akkoriban számomra tökéletes kis műhelye volt Mödlingben. Munkát ajánlott a tanulásra és a különböző ékszerkészítések elsajátítására.





Mennyire van hatással Rád ezen keresztül pedig az alkotásaidra az antik?
Az antik ékszerekben mindig van valami titok, hogy hogyan és 



hol készült, miért és kitől kaphatta? Sok-sok érzés lengi körül őket. Kedvencem egy Lea Stein ( balerina kitűző) amit szerencsém volt megpróbálni.




Azt írod, hogy szinte minden, akár egy film inspirációként szolgálhat... Tudsz esetleg mondani egy konkrét példát mondjuk konkrét filmmel?
Szeretem,hogy a filmeket mindenki a maga életérzésével látja,jó példa erre a Star Wars I. II. III. amiben én Amidala hercegnő ruháit és kiegészítőit csodálom. Vagy az Elfújta a szél, Bonnie és Clyde, Fellini Róma mindig ad valamit akárhányszor nézem meg őket.


Mesélj a tavaszi kollekciódról!
Tavaszi kollekcióm az óceán és a víz ihlette a kék a zöld és a korallok megannyi árnyalata. Egy újfajta technikán kísérletezem ami már a tavaszi karkötőkön beköszön és ennek továbbgondolása a nyári kollekcióban is megmutatkozik majd. Még több virágos,mintás textilt, selyemszalagot tudok beledolgozni az ékszereimbe és ez számtalan lehetőséget rejt magában.

Kinek ajánlod az ékszereidet?
Mindenkinek aki fogékony és szereti a különleges kiegészítőket és bele tudja olvasztani saját ruhatárába és stílusába,ezáltal kiemelve saját szépségét.

Mik a céljaid ékszerkészítőként?
A folyamatos megújulás,keresgélés ami előrevisz és éltet. Szeretném,hogy ékszereimet minél többen megismerjék és megszeressék ezáltal boldog perceket okozva viselőjüknek.






süti beállítások módosítása