katartik

Válj azzá, aki szeretnél lenni! Fejlődéskönyv azaz saját magunk alakításának művészete

2013. január 25. - ruttnerkata

A blog bemutatkozó szövegében amit az oldalsávban olvashattok az egyik mondatomban arról írok, hogy fontosnak érzem, hogy mindenki megtalálja a saját inspirációját. Ez alatt azt az utat értem, ami elvezet az elégedettségig és a boldogságig. Az önmagunk felé vezető úton való haladásban akár a stílus, a design, a művészet is segíthetnek, hiszen ha megleled saját stílusod, azzal ki tudod fejezni egyéniséged, ami ad egy nagy adag önbizalmat is, szóval így ez tulajdonképen a siker egy része. De ami biztosan kell még az elégedettséghez, az a belső béke és hogy folyamatosan analizáljuk magunkat, megismerve ezzel énünket. Nekem az, hogy napról napra magyar alkotók munkáit fedezem fel, hogy írom a blogot, hogy egyedi cuccok közül tudok választani, vagy akár DIY elkészíteni, már egy önbizalom növelő dolog. Ám van még valami, amivel 2013 első hetétől fogva tréningezem a lelkem. Ez pedig a FEJLŐDÉSKÖNYV, ami kicsit az én kitalációm, nagyobb részben pedig buddhista dolog. 




A fejlődéskönyv tulajdonképpen nem más mint egy egyszerű kis notesz, amibe 2013 első napján leírtam a fogadalmaimat, céljaimat, és amibe hetente lejegyzetelem azokat a pozitív és negatív dolgokat, amelyek a hét napjain érnek, illetve amelyeket magam teremtek, ezeket pedig


havonta összegzem. Tehát azokat a negatív gondolatokat, érzéseket, hibákat, amelyek hétről-hétre ismétlődnek, a hónap végén újra leírom. Például, ha minden héten előfordul, hogy nehezen kezelem a stresszel járó helyzeteket, akkor ez biztosan a havi összegző listán is szerepelni fog. Így belevésem az agyamba, hogy ezen a hiányosságomon biztosan dolgoznom kell. Hiszen ami javítandó hiba, az ismétlődik a lelkemben a gondolataimban, így az életemben is. Az a probléma vagy alaptalan félelem viszont, ami nem jön elő hétről hétre az nem is fontos, csak energiát szív el.
Ez egyébként egy buddhista módszer, szerzetesek és tanítványok dolgoznak hasonlóképpen hibáik kijavításán, a FEJLŐDÉSKÖNYV nevet én adtam neki. 
A kis könyvbe aztán hétről hétre új célokat, vagy személyiség fejlődésbeli vágyakat lehet felirni majd kipipálni akkor, amikor elértük a kitűzött célt.

Pillanatok



Fotók forrás: 
we<3it, galadarling.com

süti beállítások módosítása