katartik

MIMI EVENTS WITH LOVE - "Szívvel-lélekkel-szeretettel"

2013. január 17. - ruttnerkata

Bár még tombol a tél és az esküvői szezon távolinak tűnik, mégis aki a nagy napjára készül, az már biztosan tervezgeti, hogy milyen is legyen amikor kimondja az igent. És ha történetesen az esküvő napját éppen a mostanában oly divatos vintage stílusban álmodtuk meg, van rá megoldás hiszen a MIMI EVENTS WITH LOVE rendezvényszervező cég erre specializálódott és profin megszervezi a vintage köntösbe öltöztetett modern esküvőt.
A vintage egyébként az 1920-as évektől a 70-es évek közepéig viselt öltözködésre, lakberendezésre, kiegészítőkre vonatkozik. A stílus visszafogottabb, régiesebb hatást ad és a fodor, a csipke, valamint a kicsit antik hatás mellett inkább a pasztell színek jellemzőek rá.
Klenovszki Mimi a rendezvényszervező cég tulajdonosa nem csak esküvőket szervez, a cég repertoárjában ott van a szülinap, eljegyzési parti, lánybúcsú/legénybúcsú, váló vagy szakítóbuli és a temetés is. 
A MIMI EVENTS WITH LOVE február 7-10. között három tervező segítségével egy ingyenesen látogatható pop-up szalont is nyit, hogy az érdeklődök saját szemükkel láthassák, tapinthassák meg a vintage esküvői ruhákat, kiegészítőket. 






Mikor és miért hoztad létre a Mimi Events With Love-ot?

Idén, tehát egy nagyon friss projektről van szó. Már egy ideje foglalkoztatott az a gondolat, hogy Magyarországon miért ne lehetne több olyan esküvő, ami helyes, bájos, szerethető, hangulatos, vannak benne jó ötletek, ugyanakkor egy stíluson belül is van tartva. Amikor Hollandiában részt vettem egy vintage esküvőn, egyből elvarázsolt. A vintage egyébként az utóbbi időben lett nálam igazi szívszerelem, bár régóta hordom például az anyukám eljegyzési ruháját, megőriztem a dédim csipketerítőit, családi képkeretek sorakoznak a padláson, stb. Ezek a textíliák, tárgyak időről időre megmelengetik a szívemet. Aztán egyszer csak arra gondoltam, hogy ha nekem tetszik a "valami régi, valami új", azaz a modern vintage stílus, akkor talán másoknak is. 

Az esküvő pont az az alkalom, amely csodálatosan visszatükrözi a múltat, a család történetét. Fontos ezen a napon is, hogy a menyasszony és a vőlegény is érezze, honnét jött, hogy mik a gyökerek, ugyanakkor ez az esemény nagyon személyes, kifejezetten a menyasszonyra és a párjára szabott, és erősen a jelenre illetve a jövőre is koncentrál. A modern vintage hangulat pont arra ad lehetőséget, hogy mindezt megmutathassuk: kicsit visszanyúlunk a gyökerekhez, de tesszük ezt egy abszolút mai környezetben és személyre szabott megoldásokkal. Egyáltalán nem egy kosztümös felvonulásról van szó, nem a történelmet szeretnénk újraélni. 





Amerikában, Angliában, Franciaországban már évek óta szerveznek modern vintage esküvőket; itthon inkább csak mostanában kezd ismertté válni. Annyit még hozzátennénk, hogy itt a stílusbeli határok nem élesek: például vintage, rusztikus és shabby chick esküvőkkel is foglalkozunk.
fotók
 
Latom nem csak esküvőket hanem válós szakítós bulikat és temetéseket is szervezek...Amit tök jópofának találok az a válós,szakítós buli, mert hát miért ne kezdje vidáman az ember az új életét...

Néha meg kell állnunk, és együtt megélni az örömöket, mint például egy esküvő, és a bánatot is, mint például egy haláleset. A családi, a baráti mikroközösségek azok, amelyek az életünk legfontosabb tartópillérei. Csak a rohanó világban ezt néha elfelejtjük. A szakítós, válós buli egyre népszerűbb hazánkban is, bár ezeket gyakran maga az érintett fél vagy a közvetlen környezete szervezi meg. Nem célunk, hogy mindenkinek legyen ilyen; inkább úgy fogalmaznék, hogy aki szeretne, annak tudunk segíteni. 

 Hogy néz ki egy vintage esküvő? Mit is jelent a modern vintage esküvő?  

A múlt és a jelen édes-sejtelmes-személyes keverékét. Azt az érzést, amikor a nagymamád-korabeli csipkeruha összekacsint a legmodernebb csíkos kötött kardigánoddal. Amikor a békebeli parfümös üvegcsék szemet gyönyörködtető ültetőkártyákká válnak, a vendégek türkizkék írógépen pötyögik be nektek a jókívánságaikat és még a „candy bar” színes, romantikus világa is a múltat idézi. A családod és a barátaid egy réten esküvői-piknikeznek és a nagyi konyhájára emlékeztető almáspitét ízlelgetik, miközben a kezeden egy 50-es évekből származó gyűrű antik fénye emlékezet arra, hogy a gyökerek, a családod, a barátaid mit is jelentenek számodra…

Ez persze csak egy konkrét hangulat, amit a modern vintage stílus rejthet. Számtalan lehetőség van rá, hogy az esküvőnek vintage hangulata legyen. Van, aki a 20-as évek "A nagy Gatsby" stílusáért rajong, van, aki az 50-es évek Jackie Kennedy-s hangulatát kedveli, mások a 70-es évek színpompás hippivilágát érzik varázslatosnak.










Mi lesz pontosan ez az esküvői pop up szalon?

A pop-up szalonban a menyasszonyok 3 hazai tervező - HALASZEVA, NORA SARMAN, KNIFF vintage inspirálta menyasszonyi ruháiból egyszerre, egy helyen kapnak átfogó képet. Ezek a ruhák a pop-up szalonban debütálnak, ráadásul  próbálgatni is lehet! Ezenkívül más menyasszonyi ruhákat, vintage kiegészítőket, brossokat, hajdíszeket, csokrokat is mutatunk majd. Ne egy kiállításra vagy vásárra gondolj;  ez sokkal inkább lesz egy kedves kis sziget. Mi szívvel-lélekkel-szeretettel készülünk rá.

Kiket vársz, mire számíthatnak az odalátogatok?

Mindenkit sok szeretettel várunk, aki konkrétan vintage esküvőt tervez, akár DIY, azaz Csináld magad! módon, akár szervezői segítséggel ill. minden olyan menyasszonyt is, aki úgy gondolkodik, hogy például a nagy abroncsos szoknyák tuti nem az ő világa. A menyasszonyokon kívül szívesen látjuk a vintage rajongókat is, és bárkit, akit érdeklődik a téma iránt. A pop-up szalon ingyenesen látogatható.


Mit vársz a pop-up szalon megnyitásától,milyen céllal vágsz bele a feladatba?
 
Azt szeretném elérni, hogy minél többen megérezzék a modern vintage stílusban rejlő szépséget; hogy tudják a menyasszonyok, hogy így is meg lehet egy esküvőt szervezni. Ha valaki vintage, rusztikus esküvőt szeretne magának, akkor bátran merjen belevágni! Ha pedig segítségre van szükség - legyen az a modern vintage álomruha megtalálása, egy pin-up stílusú esküvői smink elkészítése vagy "csak" a dekoráció -, akkor a MIMI / EVENTS WITH LOVE szívesen segít. 
Ha az esküvő komplett megszervezése a feladat, abban is számíthatnak ránk a párok.








Képek forrás: MIMI EVENTS WITH LOVE facebook 

süti beállítások módosítása