katartik

Shanghai, Fashion Week, Tokió

2012. október 31. - ruttnerkata

Az egész ázsiai kirándulás Shanghaiban kezdődött. Ahogy erről már írtam is, két magyar designerrel Bódis Boglárkával és Beke Lucával és a Triumph fehérnemű cég marketingesével repültünk Kínába a Shanghai Fashion Week-re, mert idén a Triumph itt rendezte meg a designereknek kiírt fehérnemű pályázatának nemzetközi versenyét. Nem titok már - de részleteket, kulisszatitkokat majd a Tv2 Aktiv című műsorában láthattok - hogy Beke Luca a 2012-es magyar győztes, Shanghaiban a harmadik lett.


Triumph show intró

Triumph show

Beke Luca modelljével

Shanghaiban találkoztam még egy magyar tervezővel Búzás Lucával, aki a Shanghai Fashion Week-ig Stella Lam kínai divattervezőnek dolgozott, most pedig szabadúszó designerként próbál érvényesülni az ázsiai piacon.

Búzás Lucával és Beke Lucával Shanghaiban
Jade Buddha templom Shanghai

Jade Buddha templom

Kínai menü

Shanghai nappal, Puddong

Öt napot Tokióban voltam. Egészen más világ ez, egyik országhoz sem hasonlítható. Az emberek a végtelenségig kedvesek, a harmónia, a letisztultság mindenhol jelen van.
"Szakmai ártalom", itt is forgattam azért egy riportot, Frankl Péterrel a Tokióban élő magyar zsenivel, akinek itteni életét szintén az Aktivban láthatjátok majd.
Ezzel a bejegyzéssel még koránt sem ért véget az uti beszámoló, praktikus rövid bejegyzéseket fogok írni mindkét ország, legérdekesebb arcáról.

Frankl Péterrel egy tokiói bálnaétterem előtt


süti beállítások módosítása