katartik

Új márka született - Elysian

2012. október 08. - ruttnerkata

Az Elysian márka egyik megálmodójával és alkotójával Bódis Boglárkával, még tavaly ismerkedtem meg. A találkozás apropóját egy Tv2-es forgatás adta, a Triumph marketing menedzsere Galamb Eszter pedig egy irányba terelte utunkat.
A tervező mesébe illő története úgy kezdődött, hogy a Triumph minden évben meghirdeti fehérnemű pályázatát fiatal tervezőknek. Boglárka ezen a versenyen nyerte meg a hazai döntőt, majd a berlini nemzetközi versenyen is elkápráztatott mindenkit. 
Sikereiről már olvashattatok itt a blogon is, Egy magyar tervező útja a világhírnév felé címmel ITT, Egy álom története címmel pedig ITT
A tervező fehérneműje immár a világ több mint 30 országában megvásárolható, de ez még koránt sem jelenti karrierje csúcsát. 



Bódis Boglárka, egy héttel ezelőtt egyik tervezőtársával Gajer Emesével nyitotta meg első showroomját, a márka az Elysian nevet viseli.
Az előkelő, légies és bájos hangzás mögött pedig természetesen hasonlóképp arisztokratikus darabokra lelhetünk.


Az ünnepélyes megnyitóra hivatalos voltam, ám nem tudtam elmenni, viszont ma megkaptam a sajtóanyagot és ezzel egy lehetőséget is, hogy megismertessem Veletek Bódis Boglárka és Gajer Emese valóra váltott álmát, Elysian-t.



Mindkét tervező hosszú utat tett meg mielőtt belevágtak gyermekkori álmuk megvalósításába.
Bódis Boglárka nemzetközi kapcsolatok szakon szerzett közgazdász diplomát, és évekig dolgozott az államigazgatásban. Négy évvel ezelőtt nyert felvételt a KREA Kortárs Művészeti Iskolába. Eddig elért legnagyobb sikere, hogy 2011 nyarán a Berlin Fashion Weeken Magyarország képviseletében, több mint 2100 pályázó közül megnyerte a Triumph márka által kiirt nemzetközi fehérnemű tervezői pályázatot. Az általa tervezett győztes fehérneműben Lilly Cole topmodell vonult végig a kifutón, és olyan hírességet fotóztak benne legutóbb, mint
Fan Binbing kínai színésznő, a helyi FHM magazin számára. A nyertes pályamű kereskedelmi változatai, a Les Fleurs du Mal elnevezésű mini kollekció 2012 szeptemberében került a Triumph üzletekbe a világ minden táján és októberében a Shanghai Fashion Weeken is bemutatásra kerül.


Gajer Emese kommunikáció és PR szakon szerzett diplomát a Szegedi Tudomány Egyetemen. Divattervezői tanulmányait négy évvel ezelőtt kezdte meg. A ruhakészítés és tervezés világába kislányként csöppent bele, hiszen szeretett dédapja úri szabóként olyan embereknek készített öltözékeket, mint Jávor Pál.
E két fiatal tervező útja akkor fonódott össze, mikor csoporttársakként 2012 nyarán megalapították márkájukat, az Elysiant.lA MAison d’elysiAn



Az Elysian szó összetett jelentést hordoz: szépség, tökéletesség, békesség. E szó kifejezi azokat az alapértékeket,
melyeket a tervezők márkájukkal közvetíteni szeretnének. Az Elysian nő egyszerre tud törékeny és erős lenni, tudatában van nőiességének és büszkén vállalja azt. Elysian utazó nő, aki nyitott és kíváncsi a világra. Igazi felfedező. A márka szimbóluma az őz, hiszen megtestesíti ezeket az értékeket. Kecses, szelíd és szabad.

2012 őszi-téli kollekció

A kollekciót Dia Reeves írónőtől származó idézet inspirálta:

“She was like, the moon – part of her was always hidden away.” 
(„Olyan volt akár a hold- az egyik arca mindig rejtve maradt.”)



Ez a gondolat ihlette meg a bemutatkozó kollekciót. Az öltözékek fő motívuma gyakran első pillantásra rejtve marad. A kollekció színei a csontfehér, a narancsos-rozsda, sötétkék és fekete. Felhasznált anyagai a hernyóselyem (szatén és muszlin), elasztikus jerseyk, kötött kelmék, gyapjúszövet, és bőr. A kollekcióra a letisztult szabásvonalak, sziluettjében a szimmetria, a visszafogott színvilág és a részletekre való érzékenység jellemző. Anyaghasználatában gyakran törekszik kontrasztokra. Nagy hangsúlyt került a kiegészítőkre is, az öltözék kollekciót táskák és övek teszik teljessé.
A kollekció egy teljes ruhatár, mely egyaránt kínál elegáns nappali és esti öltözeteket. A legfontosabb alapdarabok: szoknyák, nadrágok, overál, térdig érő és maxi ruhák, bőrkabátok és téli kabátok alkotják a bemutatkozó Elysian kollekciót.

A kollekció személyesen az Elysian showroomban tekinthető meg, előzetes bejelentkezés alapján: 
1055 Budapest Nagy Ignác utca 14. 23-as kapucsengő.






süti beállítások módosítása