katartik

HIPP-HOPP OTT LEGYEK AHOL VAGYOK! BORNAI TIBOR BLOGJA

2012. szeptember 20. - ruttnerkata

Bornai Tibor a KFT zenekar és a TESZTOSZTERON énekes-billentyűse egyik este nagyon szépen beszélt egy róla szóló portré filmben a Duna Tv-n. Olyan mély és bölcs gondolatokat mondott, hogy el is sírtam magam, pedig az e fajta szentimentális viselkedés nem volt jellemző rám, eddig... 


Egyszer írtam blogajánlót, akkor a GOLDENBLOG adta az ihletet ITT olvashatjátok, most azonban egy olyan érett és mély ember blogját ajánlom, akinek gondolatait nagyon érdemes olvasgatni. Bornai Tibor blogjának semmi köze a designhoz, sem a trendekhez, de egy olyan fontos, sokat adó és sokszínű site, hogy mindenképpen szeretném saját olvasóim körében is megismertetni.



Csak néhány bejegyzésrészlet a Bornai Tibor blogjáról! 

Gond egy szál se 

Azt mondják, munkanélküliség van. Biztosan. De akkor miért nem találok valakit, aki rendesen megjavítaná a vízcsapot? Meg a többit? Lehet, hogy csak a tisztességes embereknek nincs munkája? Mert aki dolgozik, az kihasználja, hogy nincs helyette más, és rosszul dolgozik. Összecsapja. Ha egyáltalán megjelenik a megbeszélt időpontban. Olyan érzésem van, mintha a kontárok naptája zsúfolásig lenne felkéréssel, túlvállalják magukat. Miért nem engednek át a sok megrendelésből legalább néhányat azoknak, akik becsülettel el is végeznék a munkát? Lehet, hogy azok nem akarnak dolgozni ennyiért? De hát a kontár is drága. És ráadásul még hiánycikk is tud lenni.
Ezek szerint tehát nálunk munkanélküliség van, tehát nincs munka, de nincs szakember, sőt kontár sincs elég. Még jó, hogy pénzünk sincs, így nem baj, hogy nincs, akinek odaadhatnánk fizetségképpen. Csak úgy csilingel a sok "nincs".
Gond egy szál se.

Gólhelyzet 

Az internet különböző felületein föl-föl bukkan a kérdés, vajon a miniszterelnök cigány származású-e. Van, aki ezt fegyverként szegezi előre a vitában. Már a gondolatot is utálom, hogy valakit pusztán a születése alapján ítéljünk meg. Csúnya dolog. Nekem tehát mindegy, cigány a miniszterelnök, vagy sem. Ezen az alapon sosem mondanék ítéletet róla.
Más jutott az eszembe. Az, hogy mekkora lehetőség van itt a miniszterelnök kezében! Ha már ez a pletyka elindult, akár valóban cigány származású, akár nem, kiállhatna, és azt mondhatná: "igen, cigány vagyok. Legyetek rá büszkék, hogy én vagyok az első cigány miniszterelnök Magyarországon! Amerika is büszke lehet Obamára, hát mi sem vagyunk másként. Azt jelenti ez, hogy aki tanul, aki szorgalmas, aki tehetséges, az előtt nyitva a pálya, egészen a csúcsig, akkor is, ha cigány. És az, hogy cigány vagyok, biztosíték arra, hogy a rasszizmusnak semmilyen formáját nem fogom eltűrni. Aki pedig cigányozni mer, annak személyesen velem gyűlik meg a baja!"Olyan gólhelyzet ez, amit már-már bűn nem belőni. Szóval ezt mondhatná.
De nem mondja.





süti beállítások módosítása