katartik

Barnoff Tamara útja a sötétségből a fény felé

2012. augusztus 30. - ruttnerkata

A sötétből a fény felé vezető út inspirálta Barnoff Tamarát, őszi/téli kollekciójának megalkotásában. A legújabb Barnoff ready to wear ruhák, Balla Vivienne csodálatos fotóin mutatkoznak be. A ruhákat nem csak a tervező Nagymező utcai Showroomjában, hanem nemrég indult Barnoff webáruházából is meg lehet rendelni. 
Tamarával egyszer találkoztam, az általa tervezett Starbucks Tumbler miatt. A találkozásból egy hosszabb interjú született, ITT olvashatjátok. 
Elárulom akkori beszélgetésünk igazán mély gondolatokat is a felszínre hozott, ám azok megmaradtak kettőnknek, nem írtam le.  
Így sem a sötétség, sem a fény nem okozott meglepetést, és tulajdonképpen alkotásai sem, mert most is lehengerlőek, mint mindig.




 A tervező munkái a modern ember csalódottságából táplálkoznak. Egyes vélemények szerint a szomorúság sugárzik minden darabból.
Ha a ruhákat analizálom, nekem inkább egy magába zárkózó, a külvilág felé komoly arcot mutató, végletekig elegáns nő képe jelenik meg. De a nő magába zárkózásának állapota csak időszakos, ugyanúgy felfedezhető benne a nyitottság és az optimizmusra való hajlandóság, a szexi.
Elképesztő tartást és egy felépített falat mutatnak, de ezeknek lebontása anélkül sem lehetetlen, hogy a ruhák viselőjén maradnak.


 
  
 
 
Fotók: Balla Vivienne
Styling: Kiss Heni
Smink: Bukor Ágnes
Haj: Magalashvili Sophie
Modell: Bora (Xpose)
 
A Barnoff (offical) facebook oldalon nem csak az őszi/téli, hanem már a tavaszi fotózás werk-je is megtekinthető. Íme!



 
 


 






süti beállítások módosítása