katartik

Ducsai Judit

2012. augusztus 24. - ruttnerkata

DUCSAI JUDIT nem csak egyedi formavilágú táskáival, hanem különleges saját tervezésű bőrből készült iPhone tokokkal is magára irányítja a figyelmet. 
Amióta iPhone tulajdonos vagyok megszállottan keresem a különböző, de mégsem tucat szilikonon, csicsás, vagy figurás tokokat telefonomra. Eddig nem jártam nagy sikerrel, ám most legnagyobb örömömre a Hybridart-ban legalább egy tucat Ducsai design közül lehet válogatni. 
De a tokokon kívül azért van még miről beszélni Ducsai Judittal kapcsolatban. 


Ducsai Judit frissen végzett textiltervező, aki főleg táskákat és kiegészítőket készít nőknek és férfiaknak egyaránt.
Alkotásaira leginkább az egyedi formavilág, finom részletgazdag kidolgozás jellemző, na meg a praktikusság, hiszen munkáit kifejezetten hétköznapi használatra tervezi. Mottója, hogy kedvenc tárgyaink akkor okoznak örömöt, ha nap mint nap használhatjuk őket.




Kloccolt technológián alapuló táskakollekcióját letisztult organikus vonalvezetés jellemzi. A szabás nélküli formaképzést és a ....


merevítés nélküli formatartást a filc anyag sokoldalú tulajdonsága teszi lehetővé. Klocc táskakollekció darabjai egymástól eltérő méretűek, típusában többfélék, a hátitáskától a kézitáskáig.






A TWINS táskák textil és bőr kombinációi. Egy valódi bőr tartóból és két cserélhető textilzsákból állnak. A zsákok felfelé bővíthetők, a hevederek átszerelhetők, nagy örömöt okozva azoknak, akiknek a legnagyobb táska is néha kicsinek bizonyul. Ezeknek a funkcióknak köszönhetően, könnyedén hangulatunkhoz és ruhánkhoz alakíthatók.


De sokak kedvencei a DAILY elnevezésű mindennapi viseletre szánt táskák. Praktikusak, letisztultak, számtalan színkombinációban láttak már napvilágot. Textilből, textil/bőr vagy bőr kombinációkban készülnek, kiemelt vonalvezetésűek.


De Ducsai Judit munkáiból férfiak és a gyerekek is kedvükre válogathatnak. Férfiaknak szánt kollekciójában főleg a lenvásznat és a bőrt használja. Minden egyes darab kifinomult, karakteres erőt, határozottságot sugárzó.





Gyereknek készített darabjait gondosan, olyan szempontrendszerek alapján dolgozta ki, amelyek előtérbe helyezik a gyerekek képzelőerejét, amelyek ösztönzik a saját képi világuk megteremtésére, serkentik absztrakt gondolkodásukat.





De textil és plasztik csomózott és horgolt technikával készül ékszerei is említésre méltók. Az egyszerű mégis feltűnő, nyakláncaira is jellemző.




Munkái külföldön is népszerűek, rendszeres kiállításai vannak Belgiumban, Olaszországban és a skandináv országokban.
Kloccolt technológián alapuló termékcsaládja 2011-ben elnyerte a Magyar Formatervezési Díj különdíját diák kategóriában.

Fotók: ducsaijudit.hu

süti beállítások módosítása