katartik

Csermák Dóra - Clean Geometry

2012. augusztus 17. - ruttnerkata


Csermák Dóra, ékszereit saját ötlet alapján, hosszas munkával, általában kerámiából, süthető gyurmából, vagy valamilyen újrahasznosított anyagból készíti. 
A csermakdesign ékszerekből kizárólag kis szériás kollekciók készülnek (1-maximum 5 darab).
Most pedig itt van a legújabb kollekció a Clean Geometry, amelynek legfőbb célja, hogy felszabadítson minket!





A tervező kreativitását dicséri, hogy 2008 novemberében az FMH-ban nyílt egyéni kiállítása több mint egy hónapra. 2010-ben két pályázati sikernek köszönhetően júniusban az ő ékszereivel került bemutatásra a Qlit csoport által megrendezett nagyszabású divatbemutató, majd 2010 októberétől 2011-ig, újrahasznosított anyagból készült ékszerei Pécsett voltak kiállítva, a RETEXTIL alapítvány RE-FORM pályázatának nyereményeként.

"Úgy érzem, hogy szükség van egy pillanatra amikor megállunk. Nagyon sok külső inger ér minket minden nap, fontos, hogy arra koncentráljunk ami igazán fontos,tehát az ingerdömpinget minimálisra szorítsuk. Ezt az értékrendet szeretném közvetíteni az ékszereken keresztül: egyszerűség és tisztaság ötvözete geometrikus formavilágban, pasztell színekkel.
Fontos volt a tervezés során, hogy mindegyik darab bármilyen korosztály számára hordható legyen, bármilyen alkalomra, hétköznapokra is. Az anyaghasználat ezért is volt lényeges, mivel a gyűrűknek és karkötőknek is állítható méretűnek kellett lenniük, így alumíniumot használtam."

                                                                                                                                        Csermák Dóra

A tervezővel jövő héten egy hosszabb interjút is olvashattok itt a KatARTikon, addig is nézegessétek gyönyörű ékszereit.
És persze rendelni is lehet, részletek ITT








 Fotók: Csermakdesign

süti beállítások módosítása