katartik

Egy magyar tervező útja a világhírnév felé

2012. augusztus 07. - ruttnerkata

Szeptember elején kerül a magyar üzletekbe Bódis Boglárka világhírű Triumph fehérnemű kollekciója, amely a “Les Fleurs du Mal” fantázianevet kapta. 

 


A Boglárka által tervezett fehérnemű, a 2011-es Berlin Fashion Week keretében megrendezett döntőn, a szakmai zsűri döntése alapján több mint 30 ország pályaműve közül lett a legjobb. A berlini versenyre az Aktívval együtt én kísértem el Bogit, az élményekről írtam ITT a blogon.
A magyar versenyzőt Baudelaire híres verse, a “Les Fleurs du Mal” ihlette munkájában, mely a nőket és a nőiességet ünnepli, “tout entière”. Boglárka több tervet készített a kereskedelmi forgalomba kerülő fehérneműkhöz, melyek annyira különlegesre sikerültek, hogy az eredetileg tervezett egy szett forgalomba hozatala helyett a Triumph egy mini kollekció piacra dobása mellett döntött.

A mini-kollekció 2012.  világszerte elérhető lesz a Triumph márkaboltokban. Magyarországon csak 2 üzletben a Triumph Westend és a Váci utcában található márkaboltokban lesz kapható a kollekció.




A “Les Fleurs du” Mal mini-kollekció bemutatására a Triumph a divatszakma két igazán híres szakemberét kérte fel: a kollekció képanyagát az ismert olasz divatfotós Giovanni Gastel készítette, a modellje pedig Jeanne Damas francia divat blogger volt, aki erős személyiségével és elbűvölő bájával tökéletes megtestesítője a “Les Fleurs du Mal” kollekció üzenetének. Gastel, aki világszerte a legismertebb divatmagazinok számára dolgozik, a női test szépségét és érzékiségét a fények és árnyékok játékával ábrázolta, elkapva a Triumph fehérnemű által kölcsönzött harmóniát és átláthatóságot.



A női szépség himnusza; nem egy, hanem négy exklúzív darabbal: push-up melltartó, alsó, körmerevítős body és egy melltartós trikó alkotják ezt a csodálatos mini-kollekciót. A rendkívül kényelmes, rugalmas testszínű anyagból készült modelleket a kifinomult, elegáns dizájn jellemzi csakúgy, mint a Boglárka által tervezett TIA 2011-es nyertes alkotását. Igazán egyedi a fehérnemű szalag díszítése és a varrott szegélyek, melyek kiemelik a női test bájait.

Bódis Bolglárka - a tervező
A mini kollekció kereskedelmi forgalomba kerülése nemcsak nagy megtiszteltetést, hanem egy álom beteljesedését is jelentette Bódis Boglárkának, aki a pályázat megnyerése előtt 2 évvel döntött úgy, hogy feladja biztos állását a minisztériumban és csatlakozott a budapesti KREA Kortárs Művészeti Iskola divattervező kurzusához. Amikor a 2011-es TIA megnyeréséről és az azt követő lehetőségeiről faggatták Boglárka ennyit mondott: “Én vagyok az a szerencsés lány, aki megnyerte a világ egyik legnagyobb fehérnemű cége által szervezett tervezői pályázatot. Igazán nagy élmény volt együtt dolgozni a Triumph tervező csapatával, és belelátni egy ilyen multinacionális cég működésébe. Elégedett vagyok az eredménnyel, csodálatos kollekció született a tervemből és nagyon hálás vagyok ezért az élményért!”



A mini-kollekció 2012.  világszerte elérhető lesz a Triumph márkaboltokban. Magyarországon csak 2 üzletben a Triumph Westend és a Váci utcában található márkaboltokban lesz kapható a kollekció.

süti beállítások módosítása