katartik

KatARTipp - Programajánló a hétvégére

2012. július 21. - ruttnerkata

Urimuri, Lecsófröccs fesztivál, trend, mozi... Nézzük mit tartogat ez a hétvége.
Budapest egyik legújabb, és legizgalmasabbnak ígérkező szórakozóhelye, nagypolgári miliő, mediterrán hangulat, minimál enteriőr, romkocsmás árak - ez az Urimuri!

Néhány tipp a KatARTik-tól, hogy jól teljen a hétvégéd! 

UriMuri - Andrássy út 8.
Július 20-21. Urimuri tesztüzem

Egy vadiúj hely a belváros szívében, igazi polgári oázis az Andrássyn. Szóval akik egy új és merőben más hangulatra nameg egy fröccsre szomjaznának, azoknak nem kell elveszetten kóvályogniuk az Andrássy nyolcas számú kapualj átjárót nyit az Urimuri patinásan romos, párhuzamos univerzumába.
Forrás: welovebudapest.hu

Tovább is van, kattints a folytatáshoz 



Július 21-22. Az első Lecsófröccs fesztivál, Mikszáth Kálmán Tér - Váncsa István könyvet dedikál


Váncsa István neve nem csupán a szatirikus hangvételű újságírással hozható összefüggésbe, hiszen a szerző már hosszú évek óta kulinária avatott ismerője. Ezúttal a Lecsófröccs fesztiválra látogat el, ahol honi konyhánk két alapvető elemét népszerűsíti, és miközben lecsót főz, valamint fröccsöt készít nekünk, közben könyveit is dedikálja. Érdemes megtekinteni munka közben a mestert, és persze ajánlatos a könyveiből is merítenünk.



Az első Lecsófröccs Piknik megnyitóján Váncsa István, a fesztivál receptőre megfőzi saját egyedülálló Buddhista Ürességlecsóját a Zappa Café teraszán, és a megnyitó előtt, illetve szombaton és vasárnap 5-8 óra közt ugyanott a szerző dedikálja könyveit a Lakomakönyvek standján.
 


Július 21. 20:00 Jamie Winchester Zöld Pardon 




Minőségi dalcsokor élőben, nem csak kopaszoknak. Jamie életműve bőven van annyira érdekes, hogy elmenjünk miatta a ZP-be.


Belépő: 400 Ft
Július 21. Corvin tető Kollektív Summer Hits

A Kollektiva idei Summer Hits partisorozatának harmadik fordulóján, július 21-én szó szerint trópusi klíma várható a Corvintető táncterén, a vendég ugyanis hazánk világhódító tropical bass formációja, a Slap In The Bass.
Július 21-22 Cirko Gejzir Esküvő után

 
A legmegrázóbb és az egyik legjobb film, amit valaha láttam, most újra játsszák a Cirkóban. Bár a címe nem utal arra, hogy lehúzós, de minden depresszív vonzata ellenére nagyon érdemes megnézni
Jacob (Mads Mikkelsen) egy indiai árvaházban dolgozó idealista. Annak ellenére, hogy dán állampolgár, már 20 éve nem járt Dániában. De az árvaháznak pénzre van szüksége. Jorgen (Rolf Lassgard), dán üzletember, felajánl egy nagyobb összeget, egy feltétellel: Jacobnak Dániába kell mennie, hogy aláírja a szerződést. Hogy, hogy nem, Jacob Dániába érkezésének időpontja egybeesik Jorgen lányának esküvőjével, így Jacob is hivatalos az eseményre. A helyszínen rájön, hogy a menyasszony édesanyja (azaz támogatójának felesége) Helen (Sidse Babett Knudsen), az ő fiatalkori szerelme. Az esküvő múlt és jövő sorsdöntő találkozásának színhelye és Jacobot életre szóló döntések elé állítja

Barnoff Tamara Showroom - Nagymező utca 14. 


Megérkeztek a Barnoff Starbucksos tumblerek Barnoff Tamara showroomjába, de ezen kívül nagy kedvezményekkel és sok szeretettel vár mindenkit a tervező.
Hétfőtől-Szombatig 10-20-ig

A Cinecittá filmjei a YouTube-on


Az olasz mozitörténelem harmincezer alkotása került fel a YouTube videomegosztó portálra a Google és a római Cinecittá Luce együttműködésének köszönhetően. Az anyag nagy részét az 1927-45 közötti filmhíradók teszik ki, illetve azok az olasz mozikban 1946-64 között vetített színes heti híradók, amelyek az akkori sztárvilág eseményeiről számoltak be. Mivel a 75 éves "Mozivárost" a bezárás fenyegeti, az olasz filmarchívum ezzel a kezdeményezéssel próbálja felhívni a figyelmet a tulajdonában lévő filmes értékekre. Aki szeretne belepillantani a mozgóképes kordokumentumokba, megteheti a Cinecittá Luce csatornáján. 



süti beállítások módosítása