katartik

Barangolj Federico Fellini szülővárosában!

2016. augusztus 02. - ruttnerkata

Rimini valószínű örökre megmarad az emlékeimben. Több mint huszonkét éve, nyolc évesen jártam ott, de az most is tisztán él bennem, amikor a 10 órás autóút végén ebben a közepes méretű olasz városban, a mamám álmomból felébresztve azt mondta: ébredj kicsim, nézd csak ott a tenger. Akkor láttam életemben először. Más volt mint képzeltem. Alig hullámzott, fölötte az ég szürke, de egyszer csak a Nap sugarai átsütöttek a felhőkön és elérték a vizet. Giccses, de szép volt. De nem csak a tenger látványa miatt, hanem sok másért is érdekes Rimini. Például azért mert itt született az olasz filmrendező Federico Fellini, mert izgalmas a gasztronómiája, az építészete és a strandjai, mert nagyon közel van a mini állam San Marino és az sem utolsó, hogy nagyon jó áron el lehet jutni ebbe az észak-olaszországi városkába. 

rimini1.jpg

Gyerekként még nem tudtam ki az a Federico Fellin, ám valószínű akkor sem vele lettem volna elfoglalva, ha ismerem az életét és a munkásságát. De ha most újra visszatérnék Riminibe, akkor biztosan felcsapnám a rendezőről szóló könyvemet (Bernardino Zapponi Az én Fellinim) és végigjárnám azokat a helyeket, amelyeket ő szeretett. Ha jól emlékszem Fellini nem csak gyerekkorát töltötte itt, hanem később is gyakran visszajárt. Úgy tudom a 8½ tengerparti jeleneteit is itt forgatták. A város épületein több helyen is feltűnik munkássága és filmjeinek szereplői. 

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

fellini.jpg

De aki nem mozis túrára vágyik, az is talál magának remek elfoglaltságokat. Rimini mégiscsak Európa egyik legnagyobb üdülőközpontja, így számos olyan dolog van ott, amelyet leginkább turistáknak találtak ki. Például: 

- strandolhatsz a homokos tengerparton

- isteni pizzákat, pastakat és halételeket ehetsz 

- hajókázhatsz a tengeren 

- kirándulhatsz San Marinoba a mini államban vagy ellátogathatsz Ravennába, hogy sétálj egy nagyot akár az óvárosban

- de még Toszkána déli részébe is könnyen átruccanhatsz 

 

Tartalmas ugye? És nem is kerül sokba. Ha okosan választasz akár 50 ezer forintból is összejön egy négy napos utazás. 

További infók az utazásról a Rolitúra oldalán ITT 

rimini_02.jpg

rimini_03.jpg

rimini_01.jpg

rimini10.jpg

fotók: pinterest.com 

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

süti beállítások módosítása