katartik

Jön a Budapest Bakering - a város legmenőbb street food vállalkozása

2015. május 14. - ruttnerkata

Rendelj mobilon, a mobilodhoz, mobil kocsiról, a táskádba tehető mobil ételt. Ezzel az üzenettel indítja útjára a vasárnapi Rehab Critical Mass-on három kicsi kocsiját a Budapest Bakering. Az úgynevezett RINGeket (töltött bagel) áruló villamos, troli és busz kezdetben a hetedik kerületben a bulinegyed utcáin kering, később pedig várhatóan mindenhol feltűnnek majd a fővárosban. A kocsiknak van fix útvonaluk, de hogy tudjuk éppen merre járnak, a brand weboldalán követhetjük a mozgásukat. RINGeket az utcán vehetünk, de rendelhetünk online is, a kiválasztott ételeket pedig biciklis futárok szállítják pont oda, ahol éppen vagyunk. Ja és persze az is nagyon klassz, hogy a három kicsi kocsi egy kedves mesevilágot varázsol Budapestre. Aki meglátja őket eltátja a száját és első látásra beléjük szeret, és persze a kocsikban utazó különböző ízesítésű RINGeket is imádni fogja mindenki, ez egészen biztos. 

bb2.jpg

Lendvai Ádám a start up kitalálója kipróbálta a városban tudja-e tolni a kocsikat. Jól eltologatta. 

Az ötlet és a design hónapokkal ezelőtt Lendvai Ádám gondolataiból született és jutott el mostanra a valóságba. A kicsi kocsik hetek óta készülnek a villamos és a troli már üzemképes, de a kék busz kicsinyített mása is teljes valóságában látható lesz vasárnaptól. A kocsik RINGekkel, és részben magokkal, aszalt gyümölcsökkel lesznek megpakolva, ezeket lehet megvásárolni belőlük. 

11178448_10206179965194169_1309682021_n.jpg

Itt még csak készülnek a kocsik, azt várják, hogy végre elindulhassanak

img_7215.JPGBoldog kicsi kocsik, elkészültek és egy picit megmutatták magukat a belvárosban

D E   M I   A Z   A   R I N G ?

A RING hasonló mint a bagel, de a tésztája töltött, mindenféle csodálatos dologgal kérhetjük. Ilyenek közül lehet választani.

Juhturo - Bacon - Zold peszto
Kolbasz - aszalt gyumolcs
Marvanysajt - Aszalt gyumolcs - Dio
Mez -Gyomber - Kandirozott citrom
Sonkaba tekert - Kecskesajt -Fuge
Spenot - Feta
Szaritott paradicsom - Parmezan

Akik megették, nagyon szerették. 

picmonkey_collage.jpgEzek a RINGEK. Nagyon gusztik. 
 

A BUDAPEST BAKERING FACEBOOK OLDALÁT ITT TALÁLJÁTOK, LÁJKOLJÁTOK A TOVÁBBI INFORMÁCIÓKÉRT. 

Ádám azt mondja később gyerekmenük vagy a kis kocsikról mintázott játékok és lehetséges, hogy a kocsik városi élete inspirálta mesekönyvek is kaphatóak lesznek, de a Budapest Bakering vonaljegyhez hasonló kedvezménykuponok terjesztését is tervezi. A villamossal, a trolival és a busszal is találkozhatunk majd fesztiválokon, valamint bármelyiket kibérelhetjük, például esküvőre, szülinapra vagy céges rendezvényre.

img_7199.JPG

Ezt Ádám számítógépéről van, jó kis infók olvassátok  

 A   K I C S I    K O C S I K R Ó L 

A kicsi kocsik, a villamos, a troli és a kék busz, mindig RINGekkel megtömve gurulnak majd az utcákon. A villamos sokszor csengetni is fog, ezzel jelzi majd éppen merre jár és néha kis színes lufik is kísérni fogják a kocsik útját, így már messziről látható lesz, ahogy közelednek. 

img_7203.JPG

img_7216.JPGA Budapest Bakeringbe tehát a következő hetekben a VII. kerületen belül bárhol belefuthatunk, de leginkább belső Erzsébetvárosban érdemes figyelni őket. Ádám, az ötlet kitalálója azt kéri vasárnaptól mindenki készüljön és ne ugorjon félre, ha a járdán szembejön egy villamos! 

 

  HA SZOMORÚ VAGY MERT VÉGE A POSTNAK, KERESD A KATARTIKOT A FACEBOOKON ITT

Fotók: Budapest Bakering/Lendvai Ádám 

süti beállítások módosítása