katartik

36 kérdés és szerelmes leszel - a legmenőbb társkeresés Budapesten

2015. február 19. - ruttnerkata

Ott áll előtted és tudod, hogy nem fogsz menekülni. Szerelmes leszel. És azt, hogy miért tört rád ez az érzés anélkül, hogy bármennyire is ismernéd a másikat egyszerűen nem tudod megmagyarázni. Pszichológiai tény, hogy 0,2 másodperc alatt szerelembe eshetünk és egy csomó kutatás is bizonyítja, hogy a másik illatát, gesztusát, mozdulatait agyunk sokkal előbb dekódolja, mint hogy az tudatosulna bennünk. Szóval létezhet szerelem első látásra. És létezhet az is, hogy 36 kérdés megválaszolása és négy percnyi folyamatos szemezés után szerelmesek leszünk az addig soha nem látott, de velünk szembe ülő TÖKÉLETES IDEGENBE. Egy amerikai pszichológus Arthur Aron dolgozta ki a szerelmet „garantáló” tesztet, amit most Budapesten is kipróbálhatsz.

tumblr_myh459syfs1r5s8dro1_1280.jpg

36 kérdés, a megadott sorrendben, majd négy percnyi folyamatos egymás szemébe nézés és biztos, hogy közelebb kerülünk a másikhoz. A tanulmány szerint - amiről már az Indexen is lehetett olvasni - a kérdéseket az előre kidolgozott sorrendben kell feltenni, így lehetséges, hogy a lehető legintimebb kapcsolatban találja magát az ember a kiválasztott partnerrel. A cél pedig a szerelem, ugyanis a tanulmány szerint ha valakit mélységekig megismerünk, akkor az illető közel kerül hozzánk és szeretni is fogjuk.

HA TÖBBET LÁTNÁL, KERESD A KATARTIKOT A FACEBOOKON ITT

Egyébként a tesztet 20 évvel ezelőtt dolgozták ki, a módszerre most Mandy Len Carton a New York Times újságírója talált rá. Akkoriban szerelmi bánata volt és sokat olvasott a témában. Arra próbált rájönni, hogy lehet okosabban szeretni. A kutatásban teljesen idegen embereket laboratóriumi körülmények között vizsgáltak a 36 kérdéses módszerrel. Többen összejöttek egymással, az egyik pár pedig hat hónap múlva összeházasodott. 

tumblr_nbye14z4h11qa11wdo3_r1_1280.png

Az eredmény felkeltette az amerikai nő érdeklődését, és úgy döntött, kipróbálja. Egy régi diáktársával, akivel csak futólag ismerték egymást, nekifogtak. 

Két órán keresztül válaszolták meg egymásnak az egyre személyesebb kérdéseket, olyanokat, amelyekre normál esetben csak hetek vagy hónapok múlva kaptak volna választ. A kérdéssor után jött még a 4 perc szemezés, anélkül, hogy megszólalnának. És Cartonéknak sikerült, és azóta is egy boldog pár. A módszer pszichológusok szerint azért működhet, mert a szerelem cselekvés és nem egy olyan dolog, ami egyszerűen csak megtörténik. 

Hogy beleszeretsz-e a tökéletes idegenbe, most Budapesten is kipróbálhatod atokeletesidegen@gmail.com email címre várják azoknak a jelentkezését, akik szeretnének 36 kérdéssel és négy percnyi szemezéssel közelebb kerülni az igazihoz. A társkeresési módszernek pedig facebook oldala is van ITT

További részletek hamarosan, de addig is lehet jelentkezni. A jelentkezési díj, ezer forint körül lesz cserébe pedig megkapod az esélyt arra, hogy beleszeress a tökéletes idegenbe. 

 

HA TÖBBET LÁTNÁL, KERESD A KATARTIKOT A FACEBOOKON ITT

 

süti beállítások módosítása