katartik

Legyél fa a halálod után

2015. február 13. - ruttnerkata

A halál elég para dolog. Van aki egész életében kattog rajta, fél miatta, van aki tudomásul sem veszi, kizárja, vagy a vallásba és a spiritualitásba menekül, hogy túlélje. Bennem mindig az a gondolat volt, hogyha meg is halok egyszer (remélem nem), csak azt szeretném, hogy had éljek tovább ezen a világon. De ennek a gondolatnak a teljesülése sajnos nem volt valószínű. Eddig. Aztán pár hónapja találtam egy cikket, ami megoldást kínál arra, hogy teljesítsem a kívánságomat. Egy spanyol cég megalkotta a Bios Urnát, amiben az emberi hamvakat, növénymaggal keverik össze, így teremtenek életet az élet után.  

4054798422467_jsccsuca_l.jpg

HA TÖBBET LÁTNÁL, KERESD A KATARTIKOT A FACEBOOKON ITT

 

A Bios Urna lebomló anyagokból készül és ugyanúgy mint egy hagyományos urna a hamvakat tartalmazza. A különbség annyi, hogy ebben az esetben az emberi hamvakat összekeverik magokkal, amit aztán elásnak a föld alá. Ezután pedig csak várni kell, hogy kikeljen a fa. A mag fajtáját, tehát azt, hogy milyen növényként szeretnénk tovább élni, mi választhatjuk meg. Azt hiszem, aki ilyenre vállalkozik érdemes valamilyen fenyőfélével összekevertetnie magát, mert ott garantált a hosszú élet. 

bios-urnn-e1415642929340.png

HA TÖBBET LÁTNÁL, KERESD A KATARTIKOT A FACEBOOKON ITT

Az ötlet egyébként két fiatal designeré, akik hisznek abban, hogy a design és a természet megváltoztathatja a világot. Saját honlapjukon azt írják a Bios Urna egy okos és környezetbarát megoldás az élet egyik legfontosabb dolgának a megközelítésére. Szerintük az ötletük lehetőséget ad a tényleges élet utáni életre. Az urnába pedig nem csak emberi, hanem állati hamvakat is össze lehet keverni a magokkal. 

Ha szeretnél fa lenni halálod után, de nem tudod hogyan kell, kattints a weboldalukra

 

 

 

 

süti beállítások módosítása