katartik

Design túra a 19. századi falak között - Paloma ház

2014. május 16. - ruttnerkata

Budapest tele van gyönyörű meglepetésekkel. Elképesztő miket rejtenek a város épületeinek falai. Ha nem lépünk be a kapukon nem is gondolnánk micsoda csodák bújnak el a sok figyelő szem elől. Ilyen a Paloma ház is a Kossuth utca 14. szám alatt, amelyről először az Egy nap a városban blogon olvastam, ma délután pedig Maison blogger barátnőmmel Andival körbe is jártuk a csodálatos épületet, amelyet elkezdtek felújítani, hogy fiatal designerek, művészek beköltözhessenek és árulhassák alkotásaikat. Az újrafestett menta színű kirakatok tökéletes harmóniában vannak az 1800-as évek végi tervezéssel, a kihalt udvar talán újra megtelik élettel. A holnapi Stylewalker Night alkalmával is érdemes ellátogatni az épületbe, este kilencig nyitva lesz minden. 

fotó 1_10.JPG

katARTik élet és stílus, megtalálod a facebookon ITT, vagy az INSTAGRAMON ITT!

Nincs még vége kattints a tovább gombra!

A Paloma ház a kilencvenes években virágzott. Az udvar két alsó szintje egy üzletház része volt,  kutyák védték a házat, hogy ne rabolják ki az üzleteket. Aztán a biznisz hanyatlani kezdett, szép lassan tönkrement. De tavaly Kárpáti Zsuzsanna, akkor még a KREA Kortárs Művészeti Iskola kommunikációs vezetője az önkormányzattal összefogva életet lehelt a házba. 

fotó 3_15.JPG

fotó 5_11.JPG

fotó 4_12.JPG

katARTik élet és stílus, megtalálod a facebookon ITT, vagy az INSTAGRAMON ITT!

Az üzletek holnap, azaz szombaton este 9-ig nyitva lesznek! Ugyanis idén a Paloma lett a Stylewalker Night kiemelt helyszíne, így rengeteg programmal készülnek. 

"Már 10-től nyitva állnak a bemutatótermek, az Eozine, a Pankotai, Ditta, NANDI, Kristyle, Timarcs, Rikov. Fanori és Norsi pop-up-ja aznap látogatható utoljára, és d.i.y. workshoppal készülnek. A két kiállítás, Mezei Balázs upcycling cuccai valamint a grafikus lányok, Bölecz Lilla és Duschanek Kati kiállítása még mindig megtekinthető, Mimi / events with love szobájában pedig egy mini menyasszonyi ruhaszalon lesz berendezve, ahol megcsodálhatjátok NORA SARMAN és a Je Suis Belle alternatív menyasszonyi ruháit.
Délután 5-től kezdődik Gerda Green nemrég megjelent krimijének felolvasása, ahol nemcsak fény derül a szerzőre, de dedikálja is a könyvet!
A Kooperoo bemutatóteremben Somogyi Réka selyemfestményei díszítik a falat, és megpihenhettek a Réka mintáival díszített fotelekben, Vadjutka műhelyében pedig Wampos tervezők bolhapiaca vár benneteket! 
Egy napos pop-up-ok is felbukkannak; a Doridea ékszerek, a Polymind ruhák és további pop-up-erek is várhatók, a Kicsicake Palomás sütikéit ezen a délután kóstolhatjátok meg! "

forrás: Paloma facebook 

fotó_11.JPG

 

fotó 1 (1)_6.JPG

katARTik élet és stílus, megtalálod a facebookon ITT, vagy az INSTAGRAMON ITT!

süti beállítások módosítása