katartik

Bortárs fesztivál: Ahol a film és a bor játsza a főszerepet

2014. április 05. - ruttnerkata

Kezdetben minden bor egyenlőnek lett teremtve. A szőlőből készült nedű egyszerű ital volt. Leszüretelték a szőlőt, levét kipréselték, aztán megerjedt, palackozták, és elkészült a bor. Aztán, ahogy a világ kinyílt és ahogy a kereskedelem is egyre nagyobb szerepet töltött be az emberek életébe és megélhetésébe, kiderült, hogy különböző tájegységeken más fajtájú és más ízű borokat készítenek. Hol jobbat, hol kevésbé jót. A bor már évszázadok óta népszerű ital, több országban hagyománya van, és bár azt eddig is tudtuk, hogy a magyar borok jók, itthon az igazi népszerűségét most kezdi el élni. Fejlődik a borkultúra, a designos címkék csak úgy kínálják magukat. Évről évre újabb és újabb boros fesztiválok nyitják meg kapuikat, egyre több lesz a borbár és az idei évtől a kulturált borfogyasztásra a Monori Pincefaluban megrendezett Monori Bortárs Fesztivál is felhívja a figyelmet. 

image_241.jpg

Bor és design: bor inspirálta falmatricák

 katARTik élet és stílus, megtalálod a facebookon ITT, vagy az INSTAGRAMON ITT!

A fesztivált a Monor Környéki Strázsa Borrend rendezi meg a Monori Pincefalu Borvidékek hétvégéje rendezvényéhez kapcsolódóan. A rendezvény célja a kulturált borfogyasztási szokások terjesztése, a szőlő- és bortermelés mindennapjainak megismertetése. 

image_243.jpg

Bor és design: bor inspirálta falmatricák

Ilyen eddig Magyarországon még nem volt. Abszolút újdonság, hogy a filmes műfajt összemossák a kulturált borfogyasztással, és mivel a borokról szóló tévéműsorok nézettség híján megszűntek, jó ötletnek tartom, hogy ebben a formában végre működhet a bor és a film vegyítése. Két televíziós riporttal én is tudnék nevezni, de azokon kívül is van egy pályázati ötletem. Ha bele tudom sűríteni a forgatást a napjaimba és találok egy operatőrt, (sajnos az a barátom, akikkel ilyeneket szoktunk csinálni nem ér rá), akkor mindenképp leforgatnám. A fesztiválra egyébként bárki nevezhet. 

image_242.jpg

 katARTik élet és stílus, megtalálod a facebookon ITT, vagy az INSTAGRAMON ITT!

Több kategóriában is lehet filmekkel, riportokkal, klipekkel nevezni, a lényeg, hogy a bor, a borászat vagy a borkultúra szerepeljen benne. A zsűriben a többi közt olyan szakemberek lesznek majd, mint Miklós Csabi borász, vagy Koltai Róbert színész-rendező.

 image_245.jpg

Koltai Róbert, Miklós Csabi 

nevezési lap itt letölthető. Nevezési határidő: 2014. május 12. A kitöltött és aláírt nevezési lapokat, valamint egy jelenetfotót az info@monoripincefalu.eu címre kell beküldeni. 

A nevezésről bővebben a Monori Bortárs Fesztivál honlapján olvashattok ITT

 Időpontja: 

2014. június 7 (díjátadó). A nyilvános vetítés időpontja: június 6.

image_244.jpg

 

süti beállítások módosítása