Egy kiskörösi lány Matusik Edina egyedüli magyarként bejutott a világ egyik legnagyobb barista eseményére. A versenyt a barista-challenge.com szervezte, Edina pedig a kreatív-ital verseny legjobb öt baristája között végzett, így június közepén Göteborgban a World of Coffee rendezvényen mérkőzhet meg a többi döntőssel.
A Barista Challenge tulajdonképpen egy kreatív-ital verseny, amely külön kategóriának számít, és kiírása szerint a jövő kávés italaihoz akar inspirációkat gyűjteni. A versenyszám egyetlen kikötése az volt, hogy a nevezett kávés ital hagyományos tejterméket nem, csak alternatív tejet tartalmazhat. A Matusik Edina által nevezett Velvet Rock ’n’ Roll névre keresztelt ital zabtejjel készült, és az apró, kreatív fogásoknak köszönhetően egy koffeinben nagyon gazdag, mégis selymes és bársonyos italkülönlegesség lett belőle.
HA TÖBBET LÁTNÁL, KERESD A KATARTIKOT A FACEBOOKON ITT
A nevezett italokat egy szakmai zsűri értékelte látvány, leírás, sőt kóstolás alapján is, hiszen a recepteket grammra, elkészítésüket pedig másodpercre pontosan kellett meghatározni. A zsűri által legjobbnak ítélt 23 italt online közönségszavazásra bocsájtották, melyen a három legtöbb szavazattal rendelkező ital és baristája, valamint plusz két, zsűri által kiválasztott ital került a döntőbe.
HA TÖBBET LÁTNÁL, KERESD A KATARTIKOT A FACEBOOKON ITT
A szakmai zsűrinek és a közönségszavazásnak köszönhetően Matusik Edina egyedüli magyarként lehet ott június 16 és 18-a között a döntőben, Göteborgban, ahol az 5 finalistának élőben is el kell készítenie kávékülönlegességét, és a háromtagú zsűri számára be kell mutatnia italát, hogy kiderülhessen ki lesz a 2015-ös Barista Challenge nyertese.
A Barista-Challenge oldala a döntős italokkal
A döntős magyar kávézó facebook oldala
HA SZOMORÚ VAGY MERT VÉGE A POSTNAK, KERESD A KATARTIKOT A FACEBOOKON ITT