katartik

Sárkányok és pillangók ihlették

2012. június 15. - ruttnerkata


Extravagáns, letisztult, színes vagy egyszínű, de igazán sokat mutató fehérneműket vonultattak fel magyar dizájnerek pár héttel ezelőtt Budapesten. 


A világ egyik legnagyobb fehérneműmárkája a Triumph idén is meghirdette nemzetközi dizájn versenyét. A magyarországi döntő nyertese több mint 30 ország résztvevőivel szemben, idén Kínában méretheti meg magát. És éppen a Shanghai-i döntő miatt, a tervezőknek idén a sárkány és pillangó témakörben kellett alkotniuk.
Magyarországon idén 19 fiatal divattervező pályázott munkájával.
A tavalyi hazai és nemzetközi verseny győztese is Bódis Boglárka lett. Bogit tavaly Berlinig kísértem az Aktívnak forgattam egy hosszabb anyagot a versenyről.
Bogival most, majd egy év múlva ismét találkoztam. Nyertes fehérneműje 37 országban kerül idén ősszel kereskedelmi forgalomba. Persze némileg leegyszerűsített változatban.







Bogi azt mondja az elmúlt egy éve csupa-csupa izgalommal telt. És nem csak nyertes fehérneműje kerül világszerte kereskedelmi forgalomba, saját kollekcióján is elkezdett dolgozni.





Bogi azt mondja idén nagyon ígéretes darabokkal pályáznak a magyar tervezők.
A színfalak mögött már lázas készülődés folyik. Van aki modelljét öltözteti, van aki még az utolsó simításokat végzi kreálmányán.



A fehérneműket öt tagú zsűri pontozza. Az első háromba ezek a fehérneműk jutottak be, a győztes pedig Beke Luca lett, aki Shanghai-ban a nemzetközi döntőn képviselheti majd Magyarországot
Fehérneműjét a pillangók mellett a kínai agyaghadsereg inspirálta, a ruhát 8000 bőrpikkelyből készítette el, azért nyolcezerből, mert az agyaghadseregben is ennyi katona harcolt.



Beke Lucát az októberi nemzetközi Kínai döntőre az Aktív is elkíséri majd, így a blogon is olvashattok a Shanghai-i nemzetközi döntő kulisszatitkairól.

A magyar döntőről szóló riportomat ezen a linken megnézhetitek.http://tv2.hu/aktiv/video/sarkanyok-pillangok-ihlette-extravagans-fehernemuk



süti beállítások módosítása