Elképesztően menő öntapadós tapéták és műpadlók

2016. október 06. - ruttnerkata

Néhány hete azon gondolkoztam, hogyan is dobhatnám fel még inkább a lakásom. Van rajta alakítgatni való. Kellene tapéta az egyik fehérre festett falra, meg a konyhára és a fürdőre is ráférne az új design. Aztán mintha az Etsy kitalálta volna a gondolataimat és a levelesembe dobott egy emailt, amelyben öntapadós tapéták, csempe matricák és egyedi műpadlók voltak. Elég menő mindegyik pont ezért nehéz a választás. Egyáltalán nem drága és három héten belül meg is érkezne. Ti melyiket rendelnétek meg? 

mintas0.jpg

Tovább

Elképesztően szép párizsi padlók

Párizsban az ember bármerre jár pici csodákra bukkanhat, ezt tudjuk.  Azonban ha eljutunk a francia fővárosba, akkor érdemes nem csak a boldogságtól repkedve, hanem néha inkább leszegett fejjel sétálgatni. Párizsban ugyanis ilyen csodás csempékbe és mozaikokba is könnyen belefuthatunk. Egy német fotós Sebastian Erras is rákattant a szépségekre, készített is a párizsi padlókról egy sorozatot. 

sebastian-erras-captures-the-beauty-of-parisian-floors-14-960x960.jpg

Tovább

Piknikezés újratöltve! Ezek most a legmenőbb megoldások réten, parkban, kertben

Eléggé bírom, hogy mostanában egyre több olyan fotóba botlok bele, amelyek azt az üzenetet hordozzák, hogy  nem kell mindenféle dologra elkölteni a pénzed, elég és talán menőbb is ha ötletet viszel bele és úgy oldod meg. Legyen szó akár egy kerti, vagy szabadban tartandó baráti kajálásról, nevezzük pikniknek. Nem kell kerti bútor, elég ha a házból kiviszed a székeket és az étkező asztalt mielőtt jönnek a vendégek, vagy ha ennél is minimálabban szeretnéd megoldani elég csak egy pokróc vagy egy szőnyeg, az asztal akár lehet egy deszka, amit már a fantáziád szerint díszithetsz. Nézzétek csak mennyire jók! 

tumblr_obibgpaxnu1shc1wyo1_540.jpg

Tovább

Barangolj Federico Fellini szülővárosában!

Rimini valószínű örökre megmarad az emlékeimben. Több mint huszonkét éve, nyolc évesen jártam ott, de az most is tisztán él bennem, amikor a 10 órás autóút végén ebben a közepes méretű olasz városban, a mamám álmomból felébresztve azt mondta: ébredj kicsim, nézd csak ott a tenger. Akkor láttam életemben először. Más volt mint képzeltem. Alig hullámzott, fölötte az ég szürke, de egyszer csak a Nap sugarai átsütöttek a felhőkön és elérték a vizet. Giccses, de szép volt. De nem csak a tenger látványa miatt, hanem sok másért is érdekes Rimini. Például azért mert itt született az olasz filmrendező Federico Fellini, mert izgalmas a gasztronómiája, az építészete és a strandjai, mert nagyon közel van a mini állam San Marino és az sem utolsó, hogy nagyon jó áron el lehet jutni ebbe az észak-olaszországi városkába. 

rimini1.jpg

Tovább

Varázsolj a fehér színnel fényt és tágasságot a lakásodba

Nemrég új lakásba költöztem. Ez az első saját lakásom, így végre életemben először úgy alakíthatom a helyet ahol élek, ahogy én szeretném. Amikor megkaptam a kulcsokat csak nagyjábóli elképzeléseim voltak arról mi és hogyan legyen. De amiben biztos voltam és megrendídhetetlen, hogy fehér falakat szeretnék. Így az egész lakás fehérre lett kifestve, a konyhaajtó feletti téglaboltívtől kezdve a galériára felvezető lépcsőkön át. A további konkrétumok ezután, folyamatában kopogtattak be. Aztán, ahogy alakult a lakás, úgy láttam én is jobban a képzeletemben, hogy is fog kinézni. Hétről hétre új kiegészítőket szereztem és a zöldre tapétázott barna bútoros lakból egy tágas, világos kis helyet varázsoltam úgy, hogy a fehér mellett egy-egy erősebb szín dominál. 

img_2983.JPG

Tovább

Így nyaraljunk olcsón, luxus környezetben

Zakynthos az elbűvölő egzotikusság

Tévedés, hogy nagyon messzire és nagyon drágán kell utazni ahhoz, hogy valami egzotikus élményben legyen részünk. Olyan sok csodálatos hely van a közelben is, hogy ha valami különlegesre vágyunk érdemes Európában is nézelődni és érdemes akár guide-os utazást választani, hogy egy idegenvezető segítségével minél többet beszippantsunk az adott országból. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de ahogy beköszöntött a hőség és a bőrünkön érezni a nyarat, egyre többször jut eszembe, hogy mennyivel jobb lenne inkább a tengerparton üldögélni napközben, mint a klimatizált irodában. Na de hova menjünk nyaralni, ha nem akarjuk túlköltekezni magunkat, de mégis valami egészen különleges fehér homokos, türkizkék tengeres nyaralásra vágyunk? Zakynthos pont egy olyan szigete a világnak, ahova például idén nyáron érdemes ellátogatni. És nem csak azért mert akár 100 ezer forint alatt is eljuthatunk, hanem mert  tényleg csodákat láthatunk.
zaki1.jpg

Tovább

Egy kis Ázsia magyar hegyek között - A zalaszántói sztúpa

Nem kell ahhoz Ázsiáig menni, hogy érezzünk egy kis keleti spiritualitást. Elég Budapesttől körülbelül 200 km-re kocsikázni és máris elénk tárul egy kis India, Nepál vagy ki aminek gondolja. A zalaszántói hatalmas fákkal övezett kanyargós, erdei földút egészen egy sztúpáig vezet, és a zöld növények egyszer csak megnyílnak majd elénktárul az imazászlókkal tarkított hatalmas építmény. A sztúpa egy buddhista jellegzetesség, amelybe rendszerint Buddha relikviáit temették. Európában a zalaszántói sztúpa a legnagyobb és állítólag Buddha földi maradványainak egy kis részét örzik benne.  
img_2164.JPG

Tovább

Kelet, mint inspiráció - Kína

Shanghaiban a kontraszt ott van mindenben. A tradicionális keleti építészet  mellett megjelenik a modern, az  újgazdagsággal szemben pedig az elképesztő szegénység. Mindezzel együtt jó rezgése van a városnak. Ott vannak a nyugtató energiák a templomokban, kertekben, a rohanó, pezsgő élet pedig a modern felhőkarcolókkal teli városban. Mindkettőnek van varázsa. Amennyire tudtam bejártam Shanghait és bár az ott töltött idő vége felé már többször éreztem honvágyat, de azt tudtam, hogy bármikor szívesen visszamennék ebbe a végletekkel teli, néhol nagyon büdös, koszos, káoszos, néhol pedig nyugalmas és lelassult városba.  

kina2.jpg

Tovább

Életmódot váltok - Öt tibeti jóga a fiatalság, nyugodtság és a fittség forrása

Az elmúlt időszakban nagyon sok minden lett új lett körülöttem. Új lakásba költözöm, új időbeosztás szerint dolgozom egy másik pozícióban, új céljaim vannak és ha már ez a sok-sok újdonság a nagy változások hónapjában, tavasszal kopogtatott be az ajtómon, akkor szinte evidens volt a kérdés, miért ne újulhatnék meg én is testileg és lelkileg egyaránt? Szóval azt mondtam magamnak jöjjön a lifestyle changing. Bár az elején ott motoszkált a gondolat, hogy ezekkel az életmód váltásokkal világ életemben bajban voltam, valahogy mindig befuccsoltak az ilyesfajta elhatározásaim. De most úgy döntöttem apránként lépkedek és úgy néz ki elég jó a módszerem. A titok, hogy nem akarok mindent egyszerre.

life2.jpg

Tovább

Letisztult bohémság, örökéletű földszínek

Néhány hét múlva beköltözöm életem első saját otthonába. Csodás kis lakás most is, de felújítás előtt állok, ezért folyamatosan próbálok inspirálódni. Nemrégiben találtam rá erre a természetes enteriőrre. Földszínek és virágok mindenhol, kicsit bohém de egyben letisztult is, pont olyan ami nekem nagyon tetszik. Nézzetek körül ti is. 

dt_dennyvale_1485_022.jpg

Tovább

Az Annapurna expedíció képekben - Klein Dávid fotóival

Fantasztikus.... Minden. Ez volt ma az első SMS amit kaptam. Klein Dávid írta, a többi közt ezt a két szót, amiből minden kiderül a lelkiállapotáról. Szóval most nagyon boldog és nem is csoda, hiszen ő az első magyar aki oxigénpalack nélkül mászta meg a Himalája 8091 méteres csúcsát az Annapurnát.

13055306_1008685575834453_5412106509261808129_n.jpg

Tovább

Új trend: A nagyvárosi szobanövény-kertészkedés

Néhány évvel ezelőtt még az idősebb generáció rajongott leginább a szobanövényekért, mára azonban New Yorktól Londonig igazi trenddé nőtte ki magát a cserepes növények szeretete a nagyvárosi fiatalok körében. Ha kert nincs gondozzunk növényeket lakáson belül, teremtsünk üvegházban otthont a kaktuszainknak és ültessünk az erkélyre vagy a konyhaablakba fűszernövényeket netán mindenféle zöldségeket. A szobanövénykertészkedésre az elmúlt 1-2 évben én is rákattantam, nagyon figyelek a kis virágaimra, locsolom őket, néha beszélek is hozzájuk most például elnézést kértem tőlük, amiért még mindig nem ültettem át néhányukat. Szóval az új trend Budapesten is népszerű, a város egyik legújabb és egyik legmenőbb virágboltja a  Wild Flower Bar a kócos, természetes csokrai mellett most a zöld levelesek felé nyit. 

kezemura_wildflowerbar_asztal_kaspo.jpeg

Tovább

Álomház a fák között - A világ legnépszerűbb Airbnb apartmanja

Elképzelem, hogy reggel ennek a háznak az ágyában ébredek fel, kinyitom a szemem és olyan, mintha egy gyönyörű álomban léteznék tovább. Madarak csicseregnek, a reggeli hűs szellő pedig meglibbenti a függönyt. Csodálatos lehet. Ez a fák közé épített ház első látásra szerelem, sok mindenkinek az álma és végül is nem is elérhetetlen. Kicsit ugyan messze, több mint 10 ezer kilométerre Magyarországtól Atlantában van, de jó hír, hogy ki lehet bérelni. Azon gondolom nem lepődik meg senki, ha azt írom, hogy ez lett az Airbnb világszerte legnépszerűbb lakása. Nézzetek szét! 

haz1.PNG

Tovább

Módszerek unalmas párkapcsolat ellen - így iktasd ki a monotonitást!

Arról már olvashattatok itt a blogon, hogy mitől függ, hogy kibe leszünk szerelmesek. Arról viszont még nem volt szó, hogyan is lehet az izgalmat megőrizni egy kapcsolatban. Szerelembe esni sem olyan könnyű, de talán a többségnek jobban megy, mint fenntartani egy olyan kapcsolatot amely néhány hónap vagy év múlva nem csak a megszokásokról és a kihűltségről szól. Egy pszichológus ismerősöm mesélte, hogy a legtöbb páciense 30-as, jó munkával bíró szingli, akik bár sokszor szenvednek az egyedülléttől mégsem tudnak megállapodni. Egyik embertől repkednek a másikig és azt hiszik ez a szabadság. Azt mondják bár nem túl jó ez az állapot, de így tudják újra és újra a kezdeti lángokat érezni, a felhők felett járni. Nincs abban meglepő, hogy évek múlva az érzelmek mélyülnek, átalakulnak, aztán gyengülnek és soha nem lesz olyan mint az elején, de azért a monotonitás kiiktatásáért lehet tenni. 

kinfolk_couple.jpg

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

A CIKK FOLYTATÓDIK, KATTINTS A TOVÁBB GOMBRA

Tovább

7 tipp a tavaszi méregtelenítéshez

Azt mondják a húsvét a megújulásról is szól, ezért úgy határoztam, hogy az ünnep után kezdem el a testemet megtísztítani a hideg hónapok alatt felszedett feleslegtől és méreganyagoktól.  Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én karácsony óta képtelen voltam visszatérni a viszonylag egészségesnek mondható korábbi táplálkozásomhoz és a sporthoz. Néha már azt éreztem, hogy a sok evés inkább pszcihés függőségi viszony, ami kezdetben boldogsághormonokat termel, aztán meg elnehezít. Tegnapig volt ez így. A testem változásért kiált és a nadrágaim is naponta emlékeztetnek arra a két-három plusz centire. Szóval itt a tavasz vele együtt kopogtat a méregtelenítés is, jöhetnek a salátáták a smoothiek, puffasztott rízs jeee :) és elhatároztam, hogy drasztikusan csökkentem a finomított cukrot is. Összeszedtem néhány méregtelenítő, életmódváltó tippet, a változásra vágyóknak szeretettel. kitchen1.jpg

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT 

A CIKK FOLYTATÓDIK, KATTINTS A TOVÁBB GOMBRA 

Tovább

Kényelmes, bohém melegség - vidd a tavaszt az otthonodba!

A tavasz engem mindig valami változtatásra megújulásra ösztönöz és most, hogy már nem csak a naptárból látom, hanem a bőrömön is érzem, így elkedztem gondolkozni azon, mivel és hogyan is varázsolhatnék a lakásba frissebb, melegebb új érzéseket. Feltételezem nem vagyok ezzel egyedül, ilyenkor talán mindenki vágyik valami másra, valami élénkebbre. Kezdem most a hálószobával és a fehér színnel, ami igenis tud melegséget árasztani és hozzáteszek egy csipetnyi bohémságot is, hogy izgalmas is legyen a kompozíció. Ezek alapján gyűjtöttem össze néhány inspiráló képet, amelyek a jóidő beköszöntével otthonunkban is új évszakot teremtenek. 

bohemian_white_bedroom_house_plant_natural_fiber.jpg

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

A CIKK FOLYTATÓDIK, KATTINTS A TOVÁBB GOMBRA 

Tovább

A jelenben élés csökkenti a stresszt - így csináld!

Érdekes az elme... Hol a múlton kattog pedig az megváltoztathatatlan, hol pedig a jövőn mereng pedig az még be sem következett. De ha ez így van, akkor hol marad a jelen? Talán nektek is feltűnt, hogy az itt és mostot, az igazi valóságot alig éljük meg. Az emberek többségének ez az egyik legnagyobb stresszforrása: az állandó múlton és jövőn való agyalás. Pedig legtöbbször teljesen feleslegesen pörgetjük bele magunkat az elképzeléseinkbe, a gondolatokból nem lesz valóság, a dolgok máshogy alakulnak és azt vesszük észre, hogy az idegeskedésünk csak elfecsérelt energia volt vagy éppen valamiféle önbeteljesítő jóslat, ami a célhoz nem segített közelebb kerülni. De mit lehet tenni, hogy a jelen és ezáltal a kiegyensúlyozottság nagyobb szerepet kapjon az életünkben?

mindfulness-based-stress-reduction-2-c_1.jpg

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

A CIKK FOLYTATÓDIK, KATTINTS A TOVÁBB GOMBRA 

Tovább

Nepál - a színes imazászlókon túl

Nepál. Valaha az egyik legnépszerűbb úti cél, mondhatni álomdesztináció volt. A spiritualitás vagy csak éppen a természet élvezetének a helye, egy merőben más kultúra megismerésének a lehetősége. De a földrengés és az egyre erősebben jelenlevő politikai problémák ártottak a turizmusnak. Akár több tíz év is eltelhet, amire a természet okozta károkat teljesen helyreállítják, a  korrupció hatalmas és bár a fotókon ez nem látszik, de akár egy sima baleset is könnyen tömeg demonstrációba csaphat át. Éppen ezért nagyon sokan törölték az utazásukat és nagyon sokan tették fel a kérdést: biztonságos? Nepál a világ egyik legszegényebb országa ezért sem tesz neki jót a jelenlegi helyzet. 

n14.jpg

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT 

A CIKK FOLYTATÓDIK, KATTINTS A TOVÁBB GOMBRA 

 

Tovább

Otthonok - Élet egy jurtában

Volt már szerencsém eltölteni egy kis időt egy lakásnak berendezett jurtában. Klein Dávid barátom élt évekig ott. Kiváncsiságból költözött be és rájött, hogy sokkal jobban érzi magát egy organikus térben. A kör a harmóniát szimbolizálja, az pedig, hogy nincsenek benne sarkok természetesé teszi az egészet, hiszen a természet is általában íves dolgokat alkot. A létezés benne szabadabb, míg egy házban sokkal kiszámíthatóbb. Amúgy a jurta úgy volt berendezve, mint egy lakás, fűtéssel, árammal, szinte összkomfort. Viszont néhány éve le kellett bontani és egyelőre nincs helyette új. De nem ő az egyetlen aki szívesen élt egy kör alakú, kis túlzással sátorban. Erin Tavin és Natan Stein Los Angeles-i házaspár a telkükön állítottak fel egy 30 négyzetméteres jurtát igazán bohém stílusban berendezve. Most erről láthattok fotókat, de Dávid jurtáját is megnézhetitek ebben a bejegyzésben. 

53251a60dbfa3f3a100024fb_s_fit_w_1000_h_1000.jpeg

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT 

A CIKK FOLYTATÓDIK, KATTINTS A TOVÁBB GOMBRA 

Tovább

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu