katartik

Elképesztően szép párizsi padlók

Elképesztően szép párizsi padlók

Párizsban az ember bármerre jár pici csodákra bukkanhat, ezt tudjuk.  Azonban ha eljutunk a francia fővárosba, akkor érdemes nem csak a boldogságtól repkedve, hanem néha inkább leszegett fejjel sétálgatni. Párizsban ugyanis ilyen csodás csempékbe és mozaikokba is könnyen belefuthatunk. Egy német fotós Sebastian Erras is rákattant a szépségekre, készített is a párizsi padlókról egy sorozatot. 

sebastian-erras-captures-the-beauty-of-parisian-floors-14-960x960.jpg

tumblr_nu4k54qout1r6lxzlo3_1280.jpg

tumblr_nu4k54qout1r6lxzlo1_1280.jpg

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

tumblr_nu4k54qout1r6lxzlo2_1280.jpg

tumblr_nu4k54qout1r6lxzlo4_1280.jpg

tumblr_nu4k54qout1r6lxzlo5_1280.jpg

tumblr_nu4k54qout1r6lxzlo6_1280.jpg

tumblr_nu4k54qout1r6lxzlo7_1280.jpg

tumblr_nu4k54qout1r6lxzlo9_1280.jpg

tumblr_nu4k54qout1r6lxzlo10_1280.jpg

parisian-floors-sebastian-erras-84.jpg

fotók: Sebastian Erras 

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

Elképesztően szép párizsi padlók Tovább
Piknikezés újratöltve! Ezek most a legmenőbb megoldások réten, parkban, kertben

Piknikezés újratöltve! Ezek most a legmenőbb megoldások réten, parkban, kertben

Eléggé bírom, hogy mostanában egyre több olyan fotóba botlok bele, amelyek azt az üzenetet hordozzák, hogy  nem kell mindenféle dologra elkölteni a pénzed, elég és talán menőbb is ha ötletet viszel bele és úgy oldod meg. Legyen szó akár egy kerti, vagy szabadban tartandó baráti kajálásról, nevezzük pikniknek. Nem kell kerti bútor, elég ha a házból kiviszed a székeket és az étkező asztalt mielőtt jönnek a vendégek, vagy ha ennél is minimálabban szeretnéd megoldani elég csak egy pokróc vagy egy szőnyeg, az asztal akár lehet egy deszka, amit már a fantáziád szerint díszithetsz. Nézzétek csak mennyire jók! 

tumblr_obibgpaxnu1shc1wyo1_540.jpg

tumblr_o71b06fsmx1u8t3kto1_540.jpg

tumblr_ob64vqorva1shc1wyo1_540.jpg

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

kinfolk_ode-to-summers-catch_v4-07-03-12_35.jpg

drunch_party.jpg

tumblr_oby30vdebe1rpwhvdo1_540.jpg

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

mountain3.png

reverie_2960.jpg

fotók: tumblr, kinfolk 

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

 

Piknikezés újratöltve! Ezek most a legmenőbb megoldások réten, parkban, kertben Tovább
Dobd fel a lakásodat csíkos kiegészítőkkel!

Dobd fel a lakásodat csíkos kiegészítőkkel!

Egy-két csíkos holmi, szőnyeg, párna vagy más kiegészítő és átalakul a lakás. Nem is kell ezt ragozni, mutatom a csíkosabbnál csíkosabb képeket, amelyeket találtam. 

csikos1.jpg

csikos6.jpg

csikos3.jpg

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

fullsizerender_12.jpg

ez nálam van - csíkos tányéralátét IKEA 

csikos4.jpg

csikos2.jpg

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

fotók: Pinterest 

 

Dobd fel a lakásodat csíkos kiegészítőkkel! Tovább
Barangolj Federico Fellini szülővárosában!

Barangolj Federico Fellini szülővárosában!

Rimini valószínű örökre megmarad az emlékeimben. Több mint huszonkét éve, nyolc évesen jártam ott, de az most is tisztán él bennem, amikor a 10 órás autóút végén ebben a közepes méretű olasz városban, a mamám álmomból felébresztve azt mondta: ébredj kicsim, nézd csak ott a tenger. Akkor láttam életemben először. Más volt mint képzeltem. Alig hullámzott, fölötte az ég szürke, de egyszer csak a Nap sugarai átsütöttek a felhőkön és elérték a vizet. Giccses, de szép volt. De nem csak a tenger látványa miatt, hanem sok másért is érdekes Rimini. Például azért mert itt született az olasz filmrendező Federico Fellini, mert izgalmas a gasztronómiája, az építészete és a strandjai, mert nagyon közel van a mini állam San Marino és az sem utolsó, hogy nagyon jó áron el lehet jutni ebbe az észak-olaszországi városkába. 

rimini1.jpg

Gyerekként még nem tudtam ki az a Federico Fellin, ám valószínű akkor sem vele lettem volna elfoglalva, ha ismerem az életét és a munkásságát. De ha most újra visszatérnék Riminibe, akkor biztosan felcsapnám a rendezőről szóló könyvemet (Bernardino Zapponi Az én Fellinim) és végigjárnám azokat a helyeket, amelyeket ő szeretett. Ha jól emlékszem Fellini nem csak gyerekkorát töltötte itt, hanem később is gyakran visszajárt. Úgy tudom a 8½ tengerparti jeleneteit is itt forgatták. A város épületein több helyen is feltűnik munkássága és filmjeinek szereplői. 

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

fellini.jpg

De aki nem mozis túrára vágyik, az is talál magának remek elfoglaltságokat. Rimini mégiscsak Európa egyik legnagyobb üdülőközpontja, így számos olyan dolog van ott, amelyet leginkább turistáknak találtak ki. Például: 

- strandolhatsz a homokos tengerparton

- isteni pizzákat, pastakat és halételeket ehetsz 

- hajókázhatsz a tengeren 

- kirándulhatsz San Marinoba a mini államban vagy ellátogathatsz Ravennába, hogy sétálj egy nagyot akár az óvárosban

- de még Toszkána déli részébe is könnyen átruccanhatsz 

 

Tartalmas ugye? És nem is kerül sokba. Ha okosan választasz akár 50 ezer forintból is összejön egy négy napos utazás. 

További infók az utazásról a Rolitúra oldalán ITT 

rimini_02.jpg

rimini_03.jpg

rimini_01.jpg

rimini10.jpg

fotók: pinterest.com 

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

Barangolj Federico Fellini szülővárosában! Tovább
Varázsolj a fehér színnel fényt és tágasságot a lakásodba

Varázsolj a fehér színnel fényt és tágasságot a lakásodba

Nemrég új lakásba költöztem. Ez az első saját lakásom, így végre életemben először úgy alakíthatom a helyet ahol élek, ahogy én szeretném. Amikor megkaptam a kulcsokat csak nagyjábóli elképzeléseim voltak arról mi és hogyan legyen. De amiben biztos voltam és megrendídhetetlen, hogy fehér falakat szeretnék. Így az egész lakás fehérre lett kifestve, a konyhaajtó feletti téglaboltívtől kezdve a galériára felvezető lépcsőkön át. A további konkrétumok ezután, folyamatában kopogtattak be. Aztán, ahogy alakult a lakás, úgy láttam én is jobban a képzeletemben, hogy is fog kinézni. Hétről hétre új kiegészítőket szereztem és a zöldre tapétázott barna bútoros lakból egy tágas, világos kis helyet varázsoltam úgy, hogy a fehér mellett egy-egy erősebb szín dominál. 

img_2983.JPG

img_2990.JPG

img_2982.JPG

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

img_2980.JPG

img_2984.JPG

A galéria lépcsőjét egyébként körülbelül háromszor kentük át, fehér festékkel és selyemfényű lakkal. Pár tízezer forintba került az egész, de szerintem elképesztően feldobja a lakást. A felújítás folyamatáról lent láthattok további képeket és idővel lesz még több bejegyzés is a konyháról és a galéria átalakulásáról is. 

 

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

Varázsolj a fehér színnel fényt és tágasságot a lakásodba Tovább
Így nyaraljunk olcsón, luxus környezetben

Így nyaraljunk olcsón, luxus környezetben

Zakynthos az elbűvölő egzotikusság

Tévedés, hogy nagyon messzire és nagyon drágán kell utazni ahhoz, hogy valami egzotikus élményben legyen részünk. Olyan sok csodálatos hely van a közelben is, hogy ha valami különlegesre vágyunk érdemes Európában is nézelődni és érdemes akár guide-os utazást választani, hogy egy idegenvezető segítségével minél többet beszippantsunk az adott országból. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de ahogy beköszöntött a hőség és a bőrünkön érezni a nyarat, egyre többször jut eszembe, hogy mennyivel jobb lenne inkább a tengerparton üldögélni napközben, mint a klimatizált irodában. Na de hova menjünk nyaralni, ha nem akarjuk túlköltekezni magunkat, de mégis valami egészen különleges fehér homokos, türkizkék tengeres nyaralásra vágyunk? Zakynthos pont egy olyan szigete a világnak, ahova például idén nyáron érdemes ellátogatni. És nem csak azért mert akár 100 ezer forint alatt is eljuthatunk, hanem mert  tényleg csodákat láthatunk.
zaki1.jpgErre a látványra ébredni reggelente vagy itt naplementézni minden pénznél többet ér. Nézegetve ezt a képet szinte elképzelem, hogy a kezemben van a fényképezőgép és ámulatba ejtve kattintgatok, hogy megörökítsem a pillanatot, majd leülök és órákig csak nézem a természet csodáit mondjuk egy fröccsel a kezemben. Hát ez is Zakynthos és még annyi minden mást is rejt ez a sziget (természetesen), amelyet érdemes felfedezni. 

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

zaki2.jpgzaki_feher.jpgzaki10.jpgZakynthost természeti szépségeinek és festői fővárosának köszönhetően a velenceiek a Kelet virágának nevezték. A sziget a Jón tengerben 16 km-re a Peloponészoszi-félszigettől található. Elég picike 40 km hosszú és 20 km széles, így egy nap alatt kényelmesen bejárható. 

További infók az utazásról a Rolitúra oldalán ITT 

Homérosz említi az Odüsszeiában és a középkorban a kalózoknak is gyakran célpontja volt. Na persze ma már más a helyzet, de íme néhány dolog, amelyet érdemes megcélozni, ha úgy döntünk, hogy a görög szigeten gyűjtünk energiát. 

zaki12.jpg

1. Barangolás a szigeten, a helyi kultúra felfedezése

2. Delfinekkel úszás

3. Csónakázás a csodálatos Kék Barlangban

4. A sziget legszebb partszakaszainak felfedezése

5. Görög gasztroélmények

6. Látogatás a teknősmúzeumba és teknősfotózás

7. Barlangtúrák 

zaki11.jpg

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

És még persze tök sok minden mást is felfedezhetünk, ha ott vagyunk. Nem mellesleg, ha nem repülővel, hanem busszal megyünk, amelynek előnye, hogy több országon átkelve újabb hatások érnek, akkor az utazásunk és a szállásunk költsége akár 100 ezer forint alá is mehet. Szóval kalandra fel, irány Zakynthos! :)

 

 További infók az utazásról a Rolitúra oldalán ITT 

Így nyaraljunk olcsón, luxus környezetben Tovább
Egy kis Ázsia magyar hegyek között - A zalaszántói sztúpa

Egy kis Ázsia magyar hegyek között - A zalaszántói sztúpa

Nem kell ahhoz Ázsiáig menni, hogy érezzünk egy kis keleti spiritualitást. Elég Budapesttől körülbelül 200 km-re kocsikázni és máris elénk tárul egy kis India, Nepál vagy ki aminek gondolja. A zalaszántói hatalmas fákkal övezett kanyargós, erdei földút egészen egy sztúpáig vezet, és a zöld növények egyszer csak megnyílnak majd elénktárul az imazászlókkal tarkított hatalmas építmény. A sztúpa egy buddhista jellegzetesség, amelybe rendszerint Buddha relikviáit temették. Európában a zalaszántói sztúpa a legnagyobb és állítólag Buddha földi maradványainak egy kis részét örzik benne.  
img_2164.JPG

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

img_2232.JPG

img_2233.JPGimg_2237.JPG

img_2235.JPG

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

Fotók: Ruttner Kata 

Egy kis Ázsia magyar hegyek között - A zalaszántói sztúpa Tovább
Kelet, mint inspiráció - Kína

Kelet, mint inspiráció - Kína

Shanghaiban a kontraszt ott van mindenben. A tradicionális keleti építészet  mellett megjelenik a modern, az  újgazdagsággal szemben pedig az elképesztő szegénység. Mindezzel együtt jó rezgése van a városnak. Ott vannak a nyugtató energiák a templomokban, kertekben, a rohanó, pezsgő élet pedig a modern felhőkarcolókkal teli városban. Mindkettőnek van varázsa. Amennyire tudtam bejártam Shanghait és bár az ott töltött idő vége felé már többször éreztem honvágyat, de azt tudtam, hogy bármikor szívesen visszamennék ebbe a végletekkel teli, néhol nagyon büdös, koszos, káoszos, néhol pedig nyugalmas és lelassult városba.  

kina2.jpgKínában több mint egymilliárdan élnek, Shanghaiban majdnem 20 millióan. Van olyan kínai, aki még soha nem látott nem ázsiai embert, ezért még Shanghaiban is gyakran előfordul, hogy megállítják az európaikat, megtapogatják a hajukat és csak bámulják őket. Teljesen más világ ez, más a kultúra az ételek, minden.

10906112_10205354221631096_8717269956677981290_n.jpg

Miközben a turista buszon utaztunk az épületek mutogatsa közben az idegenvezető hirtelen az újgazdag kínaiak lakásáról kezd beszélni, majd hozzáteszi, hogy vagyonos körökben a nőknek itt nagyon jó dolguk van. Házasodni csak lakással lehet, amit a férfinek kell biztosítani. Ha a lakás megvan jöhet a lánykérés, és a házasság után is inkább a férfi a nő a háznál.  Amellett, hogy dolgozik, a házimunkát is ő végzi, a nő pedig kezeli a kasszát. A szerepek kicsit másként vannak, mint nálunk, persze ez nem egész Kínára, hanem Shanghaira jellemző.

10690303_10205354221591095_1473867337070396642_n.jpg

Az persze, hogy valakinek menő lakása legyen nem mindennapos. Nagyon sok a szegény ember, van hogy alig pár tíznégyzetméteren él egy egész család. 

A kínaiak egyébként sokat dolgoznak, szinte követelmény, hogy hétvégén is a munkahelyükön legyenek. Bár sokan szívesebben is vannak inkább ott, hiszen sok család olyan szegény, hogy még wc sincs az otthonukban. Az utcákon a vizeletszag keveredik a street foodosok ételeinek furcsa illatával, sok helyen ezeknek az egyvelege tényleg hányingert keltő. A legdurvább pedig, hogy soha nem tudhatod éppen hol és melyik pillanatban csapja meg az orrodat. 

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

10897984_10205354219431041_4302939101208844645_n.jpg

A szegénység és a gazdagság tehát pulzálva változik a városban... Míg az egyik sarkon a nyomor elevenedik meg, addig a másikon már a luxust látni. 

Az egyik legcsillogóbb negyede Shanghainak a Bund. A Hangpu folyó mellett fekvő rész olyan mint egy filmes díszlet. Ám a Bund nem csak a modernet jelenti, hanem a történelmi épületeket is. A gyönyörűen felújíott folyópartról - ahonnan a legújabb felhőkarcolókkal teli pudongi részre nyílik lenyűgöző panoráma - ha két lépéssel beljebb sétálunk a lakóépületek felé, már émelyítő szagokkal és szegénységgel találkozunk.

img_3996.JPG

De az állandó forgatag mellett azért a buddhista nyugalom is ott van Shanghaiban. A város tele van park nagyságú kertekkel. Az egyik ilyen a Yu Garden, ahol tavak és bambuszösvények között barangolhatunk. A kert kőkerítésén pedig végig egy sárkány fekszik, amelynek feje a kert központi részén néz le a látogatókra.

A sárkány egyébként a kínai népet és annak erejét szimbólizálja. Fejében minden állat legerősebb tulajdonsága jelenik meg. Ha jól megnézzük a lótól a kutyáig több állat vonásait is láthatjuk benne. 

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

10-yuyuan-iii.jpg

img_1786.JPGShanghaiban járva érdemes a  híres Jade Buddha templomba is betérni, amelyet két Burmából hozott, egy-egy hatalmas jádekőből kifaragott (ülő és fekvő) Buddha tiszteletére alapították a 19. század végén. Nyugalommal teli hely ez, sok helyi is ellátogat ide, hogy gyakorolják vallásukat. Füstölőt gyújtanak és mantrákat mormolnak. 

img_3943.JPG

img_3993.JPG

img_4728_1.JPG

A városnak számos izgalmas része van, de olyan kultursokk, hogy bármerre is néz az ember biztosan hatással van rá minden. Ezért nem is emelek ki több részt, beszéljenek inkább a képek és azokon is a karakterek, lássátok meg a fotókon keresztül a város hangulatát. 

10906249_10205354221191085_4378580107334492251_n_1.jpg

10931434_10205354221551094_6534798421216099085_n_1.jpg

10934081_10205354219751049_7250776581284959759_n_1.jpg

10346525_10205354219991055_1509004923150361760_n.jpg

10363806_10205354219391040_7009203337015250726_n.jpg
10690303_10205354221591095_1473867337070396642_n.jpg

10891782_10205354222071107_3910878079436292272_n.jpg

10896890_10205354220671072_4808169672730537123_n.jpg

10897984_10205354219431041_4302939101208844645_n.jpg

10898037_10205354219351039_4892210773808758463_n.jpg

10906060_10205354220591070_5653940862645656097_n.jpg

fotók: Ruttner Kata

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT 

 

Kelet, mint inspiráció - Kína Tovább
Közel a természethez - Kertek, teraszok és szobanövény-kertészkedés

Közel a természethez - Kertek, teraszok és szobanövény-kertészkedés

Kertek és zöld területek... két dolog amelyek egy ideje nagyon fontosak az életemben. Szeretem ezeket nézegetni, szeretek a részük lenni. Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de a hétvégére én már alig várom, hogy kimehessek a természetbe és minden porcikámmal érezzem a zöldet. Most nem olyan házban élek, ahol lenne kertem, vagy akár csak egy teraszom is - a belvárosban sokszor az is áldás, ha egyáltalán besüt a Nap az ablakon - szóval ezek híjján inkább itthon szobanövény-kertészkedem, egyre több nálam a virág gondoskodom róluk figyelek rájuk. De ettől függetlenül imádom nézni ebben a témában a képeket... aki pedig ki tud ülni a szabadba a lakhelye mellett, netán csak kicsit bohém és ötletes piknikezésre vágyik mindenképpen nézze végig ezeket a fotókat. 

3a8f740cfc91132290ddc3359eb6d510.jpg

tumblr_o5duvgljyf1qc91i1o1_540.png

6cb2567145961e038ba7a6d41bcbd619.jpg

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

431e8140840afbef7a84cf04c1999cd0.jpg

26002bbc14ad482211d69584a144a448.jpg

9c7f5302e86ed754f6595dcdc8076029.jpg

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

dde632e2e27765ccb55c9407f0a472f7.jpg

3ab8153255dc26075a327cd5fa7ca40d.jpg

3a937f8ed89c2f44fedddb969fc94439.jpg

2f689341f5f0f2e7877d52dc2358d2d1.jpg

3c28e62c8ff139f231d266bdd112968f.jpg

54d464f34c9367a50de63335fb4522d9.jpg

fotók: pinterest, from moon to moon 

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

Közel a természethez - Kertek, teraszok és szobanövény-kertészkedés Tovább
Életmódot váltok - Öt tibeti jóga a fiatalság, nyugodtság és a fittség forrása

Életmódot váltok - Öt tibeti jóga a fiatalság, nyugodtság és a fittség forrása

Az elmúlt időszakban nagyon sok minden lett új lett körülöttem. Új lakásba költözöm, új időbeosztás szerint dolgozom egy másik pozícióban, új céljaim vannak és ha már ez a sok-sok újdonság a nagy változások hónapjában, tavasszal kopogtatott be az ajtómon, akkor szinte evidens volt a kérdés, miért ne újulhatnék meg én is testileg és lelkileg egyaránt? Szóval azt mondtam magamnak jöjjön a lifestyle changing. Bár az elején ott motoszkált a gondolat, hogy ezekkel az életmód váltásokkal világ életemben bajban voltam, valahogy mindig befuccsoltak az ilyesfajta elhatározásaim. De most úgy döntöttem apránként lépkedek és úgy néz ki elég jó a módszerem. A titok, hogy nem akarok mindent egyszerre.

life2.jpg

Hát nézzük. Mely dolgok változtak eddig. Körülbelül két hete minden reggel jógázom (na jó egy-egy nap kimaradt, de tarthat az ember néha pihenőket), elkezdtem egy alakformáló challenget ( a pinteresten van egy csomó ilyen) próbálok home made kajákat enni, változatosan étkezni, inkább keveset többször és kerülni a cukrot illetve itthon csinálni egészséges édességeket... Elmentem futni is, de kínszenvedés volt és mostanában időm sincs még erre sem, szóval olyan dolog kellett ami hatásos és gyors. Napközben nem vagyok jó időzsonglőr, a dolgok kiszámíthatatlansága miatt én is azzá válok, szóval az egyetlen hely ahova be tudtam illeszteni a mozgást az a reggel... Viszont túl korán sem akartam kelni nehogy a hajnali ébresztő gondolatával újabb stresszforrást hozzak be, szóval valami olyan kellett ami hatásos, itthon is csinálhatom és nem tart túl hosszú ideig.  Elkezdtem tehát jógázni, az ÖT TIBETI JÓGÁT építettem be a mindennapjaimba. Napi 10-15 perc az hetente 70-95 perc mozgás. 

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT
12974383_1157980084246211_3185986029643769126_n.jpg

Az öt tibeti jógáról először a Dr. Bodó Coaching coach tanfolyamon hallottam, ahova járok. Azért került szóba mert ez a feladatsor igen csak energetizál és hosszútávon nagyon sok jótékony hatása van. 

Találtam fórumokat, ahol szinte csodaszámban beszéltek erről a módszerről a kommentelők. Olyanokról számoltak be, mint 

 • Depresszióból való kigyógyulás
 • Állandó fáradtság érzet elmúlása
 • Jobb közérzet
 • Pajzsmirigy problémák javulása
 • Beáll tőle a testsúly
 • Izületi fájdalmak eltűnéséről
 • Narancsbőr eltűnéséről
 • Izomzat szép formálódásáról
 • Nyugalomról, türelemről és stresszmentesebb életről
 • Ráncok kisimulásáról
 • Ősz hajszálak visszasötétedéséről

És ami nagyon szuper, hogy simán belefér a reggelbe, a feladatsor körülbelül 15 perc. Az öt rítust tibeti szerzetesek dolgozták ki, hatékonyságának, gyógyító erejének kulcsa a test energiaközpontjainak harmonizálásában rejlik. De van néhány alapszabály amit be kell tartani ahhoz, hogy érezzük, hogy működik a gyakorlat.  

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

12734139_1123825744328312_431679832568323718_n.jpg

 • Minden nap el kell végezni az öt gyakorlatot
 • Az első héten minden gyakorlatot háromszor végzünk, majd növeljük az ismétlés számát. A második héten ötször, a harmadik héten hétszer és így tovább növelve egészen 21-ig. Viszont fontos, hogy ha úgy érezzük nehéz, akkor csak annyit csináljunk, amennyi jól esik. 
 • A gyakorlatok nem megeröltetőek, de tartsuk be a fokozatosságot mert erőteljes méregtelenítő hatásúak 
 • A légzés, mint ahogy mindegyik jóga fajtánál itt is nagyon fontos. Nem mindegy mikor lélegzünk be és ki. A légzés orron be és orron ki történik. 
 • A gyakorlatokat a légzés ütemében végezzük 

A gyakorlatokat hetek óta végzem, csodáról még nem tudok beszámolni, de az biztos, hogy a sorozat elvégzése után még órákkal is energetikusabb, stresszmentesebb és összeszedettebb vagyok, mint voltam.

A gyakorlatokat részletesen ebben a videóban nézhetitek meg. 

Az új szokásaimról és hasznosságukról majd a facebookomon is láthattok rövid postokat - ezzel reményeim szerint Titeket is és persze magamat is inspirálom a tudatosabb, egészségesebb életre és arra, hogy ne adjam fel.

Szerintem próbáljátok ki, a hatásáról pedig örülnék ha be is számolnátok. 

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

Életmódot váltok - Öt tibeti jóga a fiatalság, nyugodtság és a fittség forrása Tovább
Letisztult bohémság, örökéletű földszínek

Letisztult bohémság, örökéletű földszínek

Néhány hét múlva beköltözöm életem első saját otthonába. Csodás kis lakás most is, de felújítás előtt állok, ezért folyamatosan próbálok inspirálódni. Nemrégiben találtam rá erre a természetes enteriőrre. Földszínek és virágok mindenhol, kicsit bohém de egyben letisztult is, pont olyan ami nekem nagyon tetszik. Nézzetek körül ti is. 

dt_dennyvale_1485_022.jpg

dt_willing_1484-53081.jpg

dt_meij-beekman_1484-53001.jpg

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

dt_dimanache_1485_007.jpg

dt_dennyvale_1485_002.jpg

 

dt_dennyvale_1485_013.jpg

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

dt_dennyvale_1485_017.jpg

dt_dennyvale_1485_003.jpg

dt_dimanache_1485_003.jpg

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

forrás: myscandinavianhome.com

Letisztult bohémság, örökéletű földszínek Tovább
Az Annapurna expedíció képekben - Klein Dávid fotóival

Az Annapurna expedíció képekben - Klein Dávid fotóival

Fantasztikus.... Minden. Ez volt ma az első SMS amit kaptam. Klein Dávid írta, a többi közt ezt a két szót, amiből minden kiderül a lelkiállapotáról. Szóval most nagyon boldog és nem is csoda, hiszen ő az első magyar aki oxigénpalack nélkül mászta meg a Himalája 8091 méteres csúcsát az Annapurnát.

13055306_1008685575834453_5412106509261808129_n.jpg

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

Az utazása előtt néhány nappal találkoztam Dáviddal. Nagy reményekkel és nagyon boldogan készült az Annapurna expedícióra. Most már bevallom nagyon féltettem, hiszen ez az egyik legveszélyesebb hegy, tele lavinákkal és kiszámíthatatlan időjárási viszontagságokkal. A csúcstámadással kétszer is próbálkozott, másodszorra sikerült. Ebben a bejegyzésben az expedíción készített fotóit láthatjátok. 

12593794_994234717279539_6035858388335507601_o.jpg

13006532_1004820699554274_1736516397744779724_n.jpg

12957483_998977573471920_4203790876537312277_o.jpg

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

13130866_1012128158823528_4604061373175157218_o.jpg

13087058_1012128152156862_8593629218769459355_o.jpg

13096011_1010493918986952_2974777681380058022_n.jpg

13161917_1012128155490195_7964956286335382229_o.jpg

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

Fotók: Klein Dávid / Jonnie Walker Annapurna Expedíció

Az Annapurna expedíció képekben - Klein Dávid fotóival Tovább
Új trend: A nagyvárosi szobanövény-kertészkedés

Új trend: A nagyvárosi szobanövény-kertészkedés

Néhány évvel ezelőtt még az idősebb generáció rajongott leginább a szobanövényekért, mára azonban New Yorktól Londonig igazi trenddé nőtte ki magát a cserepes növények szeretete a nagyvárosi fiatalok körében. Ha kert nincs gondozzunk növényeket lakáson belül, teremtsünk üvegházban otthont a kaktuszainknak és ültessünk az erkélyre vagy a konyhaablakba fűszernövényeket netán mindenféle zöldségeket. A szobanövénykertészkedésre az elmúlt 1-2 évben én is rákattantam, nagyon figyelek a kis virágaimra, locsolom őket, néha beszélek is hozzájuk most például elnézést kértem tőlük, amiért még mindig nem ültettem át néhányukat. Szóval az új trend Budapesten is népszerű, a város egyik legújabb és egyik legmenőbb virágboltja a  Wild Flower Bar a kócos, természetes csokrai mellett most a zöld levelesek felé nyit. 

kezemura_wildflowerbar_asztal_kaspo.jpeg

A bejegyzésben a Wild Flower Bar virágait és más inspiráló fotókat is láthattok, a Föld napjára (is) szeretettel 

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

A nagyvárosi szobanövény-kertészkedéshez szeretet kell, némi idő, egy kis törődés, egy ablakpárkány vagy polc, és persze maga a növényke – ami az esztétikai érték mellett pozitív élettani hatásokkal is bír: növeli például a koncentrációs képességet, csökkenti a vérnyomást és a levegőt is tisztítja.

bb6184fd3b34786f3266f7f870162c11.jpg

Ha különleges zöldre vágytok a lakásotokban, akkor érdemes ellátogatni a Wild Flower Bar vadvirágos, belvárosi stúdiójába, ahol most különleges, akár mexikói hangulatot idéző kaktuszok, apró pozsgások és emlékeket idéző szobanövények (például monstera, jázmin, filodendron) keresik leendő gazdájukat. Ráadásul most debütál  – a Kezemurával való kooperáció eredményeként – a növényekhez illő, letisztult formavilágú kerámiacsalád is.

kezemura_wildflowerbar_kis_pozsgas.jpeg

kezemura_wildflowerbar_kaspok_lifestyle.jpg

kezemura_wildflowerbar_kaspo_kaktusz.jpeg

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

A növények átültetéséhez igazi kihívás megtalálni a megfelelő növénytartót. A Wild Flower Bar-os lányok Klenovszki Mimi és Tóth Kata azonban a részleteket sem hagyják figyelmen kívül. Somoskői Gáborral, a Kezemura kerámiáit készítő alkotójával álltak össze egy limitált kaspó kollekció erejéig, amelyben a virágokhoz letisztult, fehér, szürke és natúr kerámiákat párosítanak.  Gábor az utazásaiból, a természetből és az épített környezetből inspirálódik, de gyakran ragadják meg színek, formák, érzetek, amik alkotásra késztetik. A kaspókollekció 4 különböző méretű és formájú darabból áll és kizárólag a Wild Flower Bar-ban kapható.

12832383_919049928213756_9092661870945268151_n_3.jpg

Nézd meg a Wild Flower Bar weboldalát! 

1276d257183262ee68f7896c4f7ab6b4_1.jpg

1efb8c9684f907f1b4f637c63a5ac6ba.jpg

3d79bf22971f848c97375fa07bcce349.jpg

a1f0273c55819dfef1e7037356bd1845.jpg

b57165e7b01871576df6fa5638b9559e.jpg

fotók: Wild Flower Bar, Fanni-fotók 

Pinterest, from moon to moon 

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

Új trend: A nagyvárosi szobanövény-kertészkedés Tovább
Álomház a fák között - A világ legnépszerűbb Airbnb apartmanja

Álomház a fák között - A világ legnépszerűbb Airbnb apartmanja

Elképzelem, hogy reggel ennek a háznak az ágyában ébredek fel, kinyitom a szemem és olyan, mintha egy gyönyörű álomban léteznék tovább. Madarak csicseregnek, a reggeli hűs szellő pedig meglibbenti a függönyt. Csodálatos lehet. Ez a fák közé épített ház első látásra szerelem, sok mindenkinek az álma és végül is nem is elérhetetlen. Kicsit ugyan messze, több mint 10 ezer kilométerre Magyarországtól Atlantában van, de jó hír, hogy ki lehet bérelni. Azon gondolom nem lepődik meg senki, ha azt írom, hogy ez lett az Airbnb világszerte legnépszerűbb lakása. Nézzetek szét! 

haz1.PNG

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

haz2.PNG

haz10.PNG

haz11.PNG

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

haz5.PNG

haz9.PNG

haz7.PNG

haz16.PNG

A házikóról további képek ITT 

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

 

Álomház a fák között - A világ legnépszerűbb Airbnb apartmanja Tovább
Módszerek unalmas párkapcsolat ellen - így iktasd ki a monotonitást!

Módszerek unalmas párkapcsolat ellen - így iktasd ki a monotonitást!

Arról már olvashattatok itt a blogon, hogy mitől függ, hogy kibe leszünk szerelmesek. Arról viszont még nem volt szó, hogyan is lehet az izgalmat megőrizni egy kapcsolatban. Szerelembe esni sem olyan könnyű, de talán a többségnek jobban megy, mint fenntartani egy olyan kapcsolatot amely néhány hónap vagy év múlva nem csak a megszokásokról és a kihűltségről szól. Egy pszichológus ismerősöm mesélte, hogy a legtöbb páciense 30-as, jó munkával bíró szingli, akik bár sokszor szenvednek az egyedülléttől mégsem tudnak megállapodni. Egyik embertől repkednek a másikig és azt hiszik ez a szabadság. Azt mondják bár nem túl jó ez az állapot, de így tudják újra és újra a kezdeti lángokat érezni, a felhők felett járni. Nincs abban meglepő, hogy évek múlva az érzelmek mélyülnek, átalakulnak, aztán gyengülnek és soha nem lesz olyan mint az elején, de azért a monotonitás kiiktatásáért lehet tenni. 

kinfolk_couple.jpg

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

A CIKK FOLYTATÓDIK, KATTINTS A TOVÁBB GOMBRA

Módszerek unalmas párkapcsolat ellen - így iktasd ki a monotonitást! Tovább
7 tipp a tavaszi méregtelenítéshez

7 tipp a tavaszi méregtelenítéshez

Azt mondják a húsvét a megújulásról is szól, ezért úgy határoztam, hogy az ünnep után kezdem el a testemet megtísztítani a hideg hónapok alatt felszedett feleslegtől és méreganyagoktól.  Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én karácsony óta képtelen voltam visszatérni a viszonylag egészségesnek mondható korábbi táplálkozásomhoz és a sporthoz. Néha már azt éreztem, hogy a sok evés inkább pszcihés függőségi viszony, ami kezdetben boldogsághormonokat termel, aztán meg elnehezít. Tegnapig volt ez így. A testem változásért kiált és a nadrágaim is naponta emlékeztetnek arra a két-három plusz centire. Szóval itt a tavasz vele együtt kopogtat a méregtelenítés is, jöhetnek a salátáták a smoothiek, puffasztott rízs jeee :) és elhatároztam, hogy drasztikusan csökkentem a finomított cukrot is. Összeszedtem néhány méregtelenítő, életmódváltó tippet, a változásra vágyóknak szeretettel. kitchen1.jpg

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT 

A CIKK FOLYTATÓDIK, KATTINTS A TOVÁBB GOMBRA 

7 tipp a tavaszi méregtelenítéshez Tovább
Kényelmes, bohém melegség - vidd a tavaszt az otthonodba!

Kényelmes, bohém melegség - vidd a tavaszt az otthonodba!

A tavasz engem mindig valami változtatásra megújulásra ösztönöz és most, hogy már nem csak a naptárból látom, hanem a bőrömön is érzem, így elkedztem gondolkozni azon, mivel és hogyan is varázsolhatnék a lakásba frissebb, melegebb új érzéseket. Feltételezem nem vagyok ezzel egyedül, ilyenkor talán mindenki vágyik valami másra, valami élénkebbre. Kezdem most a hálószobával és a fehér színnel, ami igenis tud melegséget árasztani és hozzáteszek egy csipetnyi bohémságot is, hogy izgalmas is legyen a kompozíció. Ezek alapján gyűjtöttem össze néhány inspiráló képet, amelyek a jóidő beköszöntével otthonunkban is új évszakot teremtenek. 

bohemian_white_bedroom_house_plant_natural_fiber.jpg

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

A CIKK FOLYTATÓDIK, KATTINTS A TOVÁBB GOMBRA 

Kényelmes, bohém melegség - vidd a tavaszt az otthonodba! Tovább
A jelenben élés csökkenti a stresszt - így csináld!

A jelenben élés csökkenti a stresszt - így csináld!

Érdekes az elme... Hol a múlton kattog pedig az megváltoztathatatlan, hol pedig a jövőn mereng pedig az még be sem következett. De ha ez így van, akkor hol marad a jelen? Talán nektek is feltűnt, hogy az itt és mostot, az igazi valóságot alig éljük meg. Az emberek többségének ez az egyik legnagyobb stresszforrása: az állandó múlton és jövőn való agyalás. Pedig legtöbbször teljesen feleslegesen pörgetjük bele magunkat az elképzeléseinkbe, a gondolatokból nem lesz valóság, a dolgok máshogy alakulnak és azt vesszük észre, hogy az idegeskedésünk csak elfecsérelt energia volt vagy éppen valamiféle önbeteljesítő jóslat, ami a célhoz nem segített közelebb kerülni. De mit lehet tenni, hogy a jelen és ezáltal a kiegyensúlyozottság nagyobb szerepet kapjon az életünkben?

mindfulness-based-stress-reduction-2-c_1.jpg

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

A CIKK FOLYTATÓDIK, KATTINTS A TOVÁBB GOMBRA 

A jelenben élés csökkenti a stresszt - így csináld! Tovább
Nepál - a színes imazászlókon túl

Nepál - a színes imazászlókon túl

Nepál. Valaha az egyik legnépszerűbb úti cél, mondhatni álomdesztináció volt. A spiritualitás vagy csak éppen a természet élvezetének a helye, egy merőben más kultúra megismerésének a lehetősége. De a földrengés és az egyre erősebben jelenlevő politikai problémák ártottak a turizmusnak. Akár több tíz év is eltelhet, amire a természet okozta károkat teljesen helyreállítják, a  korrupció hatalmas és bár a fotókon ez nem látszik, de akár egy sima baleset is könnyen tömeg demonstrációba csaphat át. Éppen ezért nagyon sokan törölték az utazásukat és nagyon sokan tették fel a kérdést: biztonságos? Nepál a világ egyik legszegényebb országa ezért sem tesz neki jót a jelenlegi helyzet. 

n14.jpg

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT 

A CIKK FOLYTATÓDIK, KATTINTS A TOVÁBB GOMBRA 

 

Nepál - a színes imazászlókon túl Tovább
Ez most Budapest egyik legjobb kézműves csokizója

Ez most Budapest egyik legjobb kézműves csokizója

Casca. Egy hely a Jókai téren, ahol a város legfinomabb bonbonjait lehet kapni. Itt minden kézműves és tényleg mindenféle csoki, forrócsoki, táblás csoki, ét- és fehér csoki, csokidrazsé, sőt még csokikrém is kapható. Az egyik tulaj Ádok Róbert régi kollegám, aki nem csak operatőrként, hanem színészként is remekel, most pedig ő lett egy picit a Csokoládé című film. Annyiban biztosan, hogy árulja az édességeket, szóval vele is lehet találkozni a Casca pultja mögött. De íme itt a hely! Ha még nem voltatok, nézzetek szét és ha tetszik kezdjétek már a holnap reggelt ott, vagy fejezzétek be náluk a napot. 

12742475_1120107978033422_4261886433951819626_n.jpg

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT 

A CIKK FOLYTATÓDIK, KATTINTS A TOVÁBB GOMBRA 

Ez most Budapest egyik legjobb kézműves csokizója Tovább

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu