katartik

"ILYEN NINCS MÁSHOL A VILÁGON" - DIY ÉTTEREM NYÍLIK BUDAPESTEN

2017. február 09. - ruttnerkata

blog2_jobb.jpgA VII. kerület szívében van egy hely, úgy hívják Budapest Makery. Ez a város legújabb étterme, de mégis több ennél és nem csak azért, mert itt magunknak készíthetjük el az ételünket. Lendvai Ádám a hely megálmodója és alkotója szerint ilyen DIY gasztró-élmény nemhogy az országban, de a világban sincsen másutt. Még a pénteki nyitás előtt letesztelhettem a Budapest Makeryt. Beültem, főztem, ettem. 

A bejegyzés folytatódik csak katt a tovább gombra! 

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

img_8133_dusk.jpg

Nagyon nevetünk, miközben a Makery csapat megmutatta, hogyan készülnek a vendégek dolgát megkönnyítő recept videók. 

Lendvai Ádám az az ember, akinek a gondolatai és tettvágya nagyon ritkán csillapodik. Magát notórius startupernek mondja, az elmúlt években ötletei miatt folyamatosan beszédtémává válik. Több mint egy évvel ezelőtt is olvashattatok már róla itt a blogon, akkor a Budapest Bakering BKV járatait mintázó, a bulinegyedet járó kicsi kocsijait tolta épp be, most pedig február 10-én pénteken megnyílik a Bakering nagytestvére a Budapest Makery. 

img_8139.JPG

 Ha csak egy mondatot kellene mondanod a Makeryről mi lenne az? 

Röviden? Beülsz, főzöl, eszel!
Egy kicsit hosszabban, hogy ez egy új programlehetőség, ahol nem csak fogyasztani lehet, hanem végre csinálhatunk valamit együtt! Itt lehet bátran játszani, nem kell érteni hozzá. Elrontani nem fogod, mert amit az étlapról választasz, azt előkészítve, kimérve megkapja mindenki, plusz kap hozzá egy tabletet, a videóval, hogy hogyan kell csinálni. Vannak sütők, indukciós lapok és minden, ami a főzés legjobb részéhez kell. A répapucolást és a mosogatást csinálja inkább más, nem igaz? A Makeryben a vendégnek csak a kreatív alkotás élménye marad. Mi elvégezzük a piszkos munkát. 

 

Akkor menjünk bele még egy kicsit bővebben! A Makery tehát DIY és nem csak egy étterem... De mit ad még, bárki beülhet, vagy asztalt kell foglalni, lehet úgy is itt enni, hogy nem magam készítem el az ételt? 

Egy felnőtt játszóház, valódi közösségi élmény, pici kihívással, de végül sikerekkel, vagyis igazi flow. Új programlehetőség, de mindez a jól ismert éttermi keretek között! A Makery időben és árakban teljesen megfelel egy étteremi programnak. Ugyanúgy be lehet sétálni az utcáról, vagy asztalt foglalni egy időpontra. Azoknak, akik szeretnék, az ételt a szakácsunk is elkészíti, tehát a félénkebbek benézhetnek hozzánk, annélkül, hogy nyomasztaná őket ez a furcsa, ismeretlen DIY dolog.  

img_8141.JPG

Néhány hónappal ezelőtt már részt vehettem egy próba sütésen 

A világ számos pontján vannak már DIY éttermek, mégis miért mondod, hogy ilyen máshol a világon nincs? 
Az asztal közepébe kínában rotyogó levest, japánban pedig egy közös tűzhelyet tesznek, amit a vendégek körbe ülnek és mind ugyanazt csinalják, zöldséget vagy húst főznek. A közös saslikozás, vagy a fondue esetén szintén minden vendég ugyanazt kapja, amit mártogatni vagy sütni lehet. Ezeken a hagyományos helyeken túl létezik olyan pizzéria, ahol a pizza feltétek kiválasztása, vagy olyan hamburgerező, ahol a hús megsütése a vendégek dolga. A népszerű lakáséttermek apropóján olyan helyszínek is születtek, ahol a társaságot egy-egy lelkes tagjuk megvendégelheti. Hogy mitől új mégis a Budapest Makery?
Mert ez egy igazi étterem, mely nem csak egy étel típusnak van fenntartva. Itt a vendég egy teljes értékű, sokszínű étlapot talál, melyek nem csak alapanyagaikban, de az elkészítésük módjában is rendkívül eltérőek lehetnek. A vendégek saját ízlésüknek megfelelően különböző ételeket is választhatnak, készíthetnek majd fogyaszthatnak.

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

A hely a bulinegyedben található. Van célközönségetek, vagy minden korosztály számára nyitva álltok?  

A Makerynek ott a helye, a bulinegyed közepén, hisz a Makery látszólag egy étterem, de buli az egész. A fiataloknak persze könnyebb dolguk van az ilyen új dolgok befogadásával, de azért azt remélem, hogy az idősebbek is el tudják engedni a megszokásaikat. Célközönségünk például a kisebb nagyobb csoportok, turisták, baráti társaságok és céges csapatépítők tagjai. A próbafőzéseken az egymás melletti asztaltársaságok is Facebook friend-ként távoztak! Hát hol van ilyen egy normális étteremben?! Fontos program a Makery még a pároknak is. Gondolj bele: ez a legjobb randi hely, ahol nem kell a kínos "mesélj magadról", csak ennyi: "menjünk le és főzzünk valamit!" 

Kattints a galériára és nézz körül a Budapest Makeryben 

A Budapest Bakering hogy kapcsolódik a Makery életéhez vagy fordítva? 

Ahogyan két testvér. A Bakering segíti a Makery indulását. Például a kiskocsik különleges kitelepülős cathering szolgáltatása mellett cégeknek a Makery program helyszínként ajánlható 20-100 fős rendezvényekhez.

Mikor nyit a Makery? 

Február 10-én, 19:00-kor egy nyitóbulival, ahol két fiatal és trendi gastro arc Sass Dani és Wirgha Márk a Konyhafőnök tavalyi és tavaly előtti döntősei mutatnak be élőben egy-egy különleges receptet, amelyek szintén felkerülnek az étlapunkra. A Makeryben egymást váltják majd a hazai gastro hírességek, vagy a vendégek legjobb receptjei is!

NÉZD MEG A MAKERY WEB ÉS FACEBOOK OLDALÁT IS! 

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

 fotók:

Demeter Dávid

Lendvai Ádám 

 

 

süti beállítások módosítása