katartik

KORFU - EGY KEDVES SZIGET

2017. február 04. - ruttnerkata

korfu4.jpg

Emlékszem, Korfura nagyon fáradtan utaztam. Bár aktív nyaralónak gondolom magam, akkor semmi másra nem vágytam mint, hogy feküdjek egy szálloda medencjének a partján, onnan nézzem egy koktéllal a kezemben a gyönyörű kék tengert. Korfun mindez sikerült is, persze a második nap már nem bírtam magammal, egy sárga kis Fiattal pedig körbeutaztuk a szigetet. 

A bejegyzés folytatódik csak katt a tovább gombra! 

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

korfu3.jpg

Kedves sziget, ahogy a címben is írtam ez jut először eszembe Korfuról. Az ott élők már megszokták a turisták tömkelegét, de a természeti csodái nem kopnak meg szerencsére így tényleg egy élmény a hely. Mivel Korfu nagyon pici egy nap alatt körbe lehet kényelmesen autózni. Még úgy is, hogy több városban nyomunk féket és körbenézünk. Nekem a sziget déli része jobban bejött, mint az északi. A déli nyugisabb az északin viszont állítólag nagyon jókat lehet bulizni, szóval aki inkább partizni akar, annak irány Korfu felső csúcsa, max ha megunja leutazik egy óra alatt délre. 

korfu7.jpg

Izgalmas és nagyon megéri hajós kiránduláson részt venni és a blue lagunán keresztül átutazni például a kevésbé ismert Paxosra és Antipaxosra. 

korfu8.jpg

PAXOS 

Paxos szigete mindössze 11 kilométernyire fekszik Korfutól. Mérete igen pici, 10 kilométer hosszú, 4 kilométer széles, és alig több mint 2000 lelket számlál. Paxos "fővárosa", az egyetlen város a szigeten Gaios. A város Szent Gaius után kapta a nevét. Az itt élők többsége halászatból és a turistákból tartja fenn magát. 

korfu2.jpg

ANTIPAXOS 

Antipaxos Paxosnál is kisebb, aprócska sziget. Szálláslehetőség nem igen van a mini méretű szigeten. Szálloda egyáltalán nincsen, elvétve akad egy-egy magánház, ahol kiadnak szobákat a turistáknak. Összesen 120 ember él Antipaxoson. 

korfu5.jpg

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

süti beállítások módosítása