katartik

NORCA, KÜLÖNLEGES ÉKSZEREK DRÓTBÓL

2017. január 11. - ruttnerkata

norca1.jpg

Kovács Nikit a Norca Art tervezőjét, még korábbi munkahelyemről ismerem, ahonnan bár már mindketten eljöttünk, az utóbbi hetekben mégis újra összehozott minket az élet, hogy elkészítsük a Norca legújabb fotósorozatát. Niki még öt évvel ezelőtt a tengerparti nyaralásról magával hozott kavicsokat és kagylókat szerette volna ékszer formájában viselhetővé tenni, ehhez találta meg a drótot, mint alapanyagot. Az első kavicsgyűrű és kagyló medál megalkotása közben azonban dróthajlítás szerelmesévé vált, a hobbi az évek során profi tevékenységgé fejlődött és önálló vállalkozássá nőtte ki magát.  Szerintem nagyon különleges ékszerek imádtam mindegyiket hordani.

A bejegyzés folytatódik csak katt a tovább gombra! 

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT

sz1.jpg

4_1.jpg
„A kavics letisztult őserő, a mag, a lényeg. A kagyló könnyedség és a tökéletesség ígérete egyedi hibákkal. A drót pedig a lehetőség, hogy úgy formáljuk a tengerjárás által partramosott kincseket, ahogyan képzeletünk engedi. Végtelen szabadság. A lehetőség, hogy a bennünk rejlő lényeget és tökéletlenséget szerethető, egyedi darabbá formáljuk, ami egyszer csak fontos lesz valakinek.” – ez áll a Norca önmeghatározásában.

z2.jpg

Ma könnyed, letisztult vonalak és játékos nőiesség jellemzi a Norcát. Az antikolt vörösrézből, ezüstözött és aranyozott ékszerdrótból készült ékszerekbe időnként féldrágakövet vagy üveggyöngyöt is befoglal a tervező, akinek a legfőbb inspirációja Zserbó, a kameraérzékeny macska, aki a legnépszerűbb Norca darabot is ihlette.

macs1.jpg

Műhelyét olyan egyedi megrendelésekkel is megtalálták már, mint eljegyzési gyűrűt magába foglaló karperec, vagy különleges,  élethű drótrózsa lánykéréshez. Niki azt mondja, nem volt még olyan kérés, amit némi kísérletezés árán ne tudott volna teljesíteni, hiszen számára a fém az az anyag, ami a egnagyobb szabadságot és legmegbízhatóbb minőséget kínálja. A dróton kívül nincs másra szüksége, mint képzelőerőre és néhány fogóra.

Tervező: Kovács Nikolett nikolett.kovacs@norcaart.com

Facebook: https://www.facebook.com/norcaart/

Instagram: https://www.instagram.com/kovacsniki/

Etsy shop: https://www.etsy.com/shop/NorcaArt

Modell: Ruttner Kata

Fotó: Kovács Niki

süti beállítások módosítása