katartik

NEPÁL - A SZÍNES IMAZÁSZLÓKON TÚL

2016. február 24. - ruttnerkata

Nepál. Valaha az egyik legnépszerűbb úti cél, mondhatni álomdesztináció volt. A spiritualitás vagy csak éppen a természet élvezetének a helye, egy merőben más kultúra megismerésének a lehetősége. De a földrengés és az egyre erősebben jelenlevő politikai problémák ártottak a turizmusnak. Akár több tíz év is eltelhet, amire a természet okozta károkat teljesen helyreállítják, a  korrupció hatalmas és bár a fotókon ez nem látszik, de akár egy sima baleset is könnyen tömeg demonstrációba csaphat át. Éppen ezért nagyon sokan törölték az utazásukat és nagyon sokan tették fel a kérdést: biztonságos? Nepál a világ egyik legszegényebb országa ezért sem tesz neki jót a jelenlegi helyzet. 

n14.jpg

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT 

A CIKK FOLYTATÓDIK, KATTINTS A TOVÁBB GOMBRA 

 

Nepál eközben a National Geographic 2016-os legjobb helyek listájának hatodik helyezettje, ez most elég jól jön az országnak és bizonyíték arra, hogy akinek van lehetősége ne féljen odamenni. Mert persze történnek kellemetlen dolgok, de a földrengés után pozitívumok is tapasztalhatóak, példálul, hogy az emberekben ott munkál az összetartás és a küzdelem, hogy Nepál újra hasonlítson régi saját magára.

n12.jpg

Mindettől függetlenül én nagyon szeretnék eljutni és az új évet kezdve úgy is gondoltam, hogy idén ősszel a 31. szülinapomon ott leszek. De  már most tudom, hogy 2016-ban nekem valószínű megint más dolgom van, ezért tolom. Újra. Jövő évre. Valahogy így van ez, évek óta vágyom Indiába, Nepálba, Tibetbe mégis bedob olyan dolgokat az élet, amelyek gátolnak ebben. Talán jövőre már megérek rá. Addig is fotókon gyönyörködjetek velem és aki tud menjen el és számoljon be az élményeiről. 

Utazásos témákat  hétről hétre olvashattok a blogon, ebben a Rolitúra lesz segítségemre. 

A KATARTIKOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT 

n16.jpg

n1.jpg

n10.jpg

n11.jpg

n8.jpg

n9.jpg

n6.jpg

n13.jpg

n2.jpg

HA SZOMORÚ VAGY, MERT VÉGE A BEJEGYZÉSNEK KERESD A KATARTIKOT A FACEBOOKON IS ITT 

 Fotók: pinterest.com 

süti beállítások módosítása