katartik

Stílusos vidéki nyugalom - a Káli-medence

2015. május 22. - ruttnerkata

Aki járt már a Káli medencében, ott is Köveskál környékén az biztosan tudja miről van szó, ha meghallja ezt a szót: Kővirág. Egy igazi kis gasztrocsoda és panzió a négyszázfős telefülésen, amelynek falai kifinomult, stílusos belső teret rejtenek. Ez a hely egy különleges kis menedék, de nem csak az ízlésessége miatt, hanem a környezete is azzá teszi. A hegyek, a növények, a dimbes-dombos utak... Mesevilág. Amióta megláttam ezt a tájat a rabja vagyok és mindig visszavágyom. Persze, nyílván jobb élőben, de a nézelődést bárhonnan könnyen megtehetjük, mégpedig a Kővirág egyik tulajdonosának Zakar Katának a segítségével, aki mindennapjait az Instagram után most ide örökíti meg. Íme a stílusos, magyar vidéki nyugalom. 

k1.jpg

Magyarországnak ez az egyik legszebb része, sokszor álmodozom arról, hogy milyen jó lenne itt, egy fák mögé eldugott kis házikó, ahol az éjszakából meg lehet várni a hajnalt és megtapogatni a nyugalmat. Zakar Kata és férje nem álmodoztak úgy mint én, inkább Szombathelyről a csendbe költöztek. 2003-ban megvették a Kővirágot, azt mondják akkor még nem volt divat a vidéki slow life, így nagyon olcsón hozzájutottak. Elkezdték formálni, mára pedig a hely az ország egyik legkedveltebb és legismertebb Balatonhoz közeli étterme és panziója lett. 

fullsizerender_3_1.jpg

HA TÖBBET LÁTNÁL, KERESD A KATARTIKOT A FACEBOOKON ITT

Kata azt mondja a Kővirággal minden megváltozott. A városi munkát erre cserélve elkezdődött az a történet amit ma is élnek, de útjukon a nagy sikerek és az elismerések mögött ott a rengeteg munka, a nehézség, a csalódás és a küzdelem.
fullsizerender_9.jpg
fullsizerender_1_3.jpg
fullsizerender_4_2.jpg
A megfeszített munka persze igazi boldogság is, mára a Kővirág annyira népszerű, hogy márciustól beköltözik a város a faluba és a terasz zsúfoltabb, mint a budai éttermek nagy része. A táj és a környék, ahogy Kata is mondja és látja: tágas, álomszép, tele csoda falvakkal, itt a helyek kisugárzása páratlan és fantasztikus. Egyben és részleteiben is. 
HA TÖBBET LÁTNÁL, KERESD A KATARTIKOT A FACEBOOKON ITT
 

k2.jpg

fullsizerender_3_2.jpg

img_7359.PNG

img_7354.PNG

img_7351.PNG

fullsizerender_2_3.jpg

fullsizerender_10.jpg

fullsizerender_4_3.jpg

img_7355.PNG

fotók: Zakar Kata 

 HA SZOMORÚ VAGY MERT VÉGE A POSTNAK, KERESD A KATARTIKOT A FACEBOOKON ITT

 

süti beállítások módosítása