katartik

Így töltődj fel a pörgős mindennapokon

2014. november 26. - ruttnerkata

Napi 8-10 óra munka és az egész napos pörgés után az embernek legtöbbször már semmihez nincs energiája, nemhogy ahhoz, hogy relaxáljon és meditáljon. Eleinte tényleg nehéz rászánni magunkat az elcsendesedés gyakorlására, de aztán ha sikerül rendszer lesz belőle és úgy érezzük nem akarjuk, hogy egyetlen nap is elteljen anélkül, hogy nem figyelünk csak magunkra szertartásszerűen.  Az itt és mostban való részvételt azonban ha nagyon muszáj, úgy is be lehet iktatni, hogy nem változtatunk a napi rutinunkon. Négy tipp, hogy vidd bele a feltöltődést a napjaidba. 

joga1.jpg

 Ha többet látnál, keresd a katartikot a facebook-on ITT

1. A zuhany alatt

Használd ki a zuhany alatt töltött időt és tisztítsd akkor az energiáidat. Vegyél néhány mély levegőt, képzeld el, hogy a víz lemos minden stresszt és negatív energiát rólad. A módszer elég hatásos, a mély és egyenletes légzések tisztítják a csakrákat ezáltal pedig egyensúlyba hoznak.

fürdő.jpg

2. Igyál sok teát egyél több zöldséget, gyümölcsöt 

Az illatok és az ízek is nagy hatással vannak az energiaszintünkre. Igyál minél több teát, lassíts le közben egy picit, úgy hogy figyelsz az illatokra és az ízekre. Ugyanez vonatkozik az étkezésre is. Próbálj meg minél több zöldséget és gyümölcsöt enni, és nem csak vitamintartalmuk miatt. Ezek az ayurveda szerint is jót tesznek mivel magasabb a rezgésszámuk, így az energiaszintünkre is pozitív hatással vannak. Amikor iszol, vagy amikor eszel próbálj meg csak arra koncentrálni, csináld lassan, legyél a jelenben. 

kaja_1.jpg

3. Sorban állás közben

A sorban állás unalmas és sokszor bosszantó dolog, de a várakozással teli teret kitölthetjük azzal is, hogy mélyeket lélegzünk, lelassulunk és elkezdjük vizsgálni a körülöttünk lévő embereket, tárgyakat. Megpróbálhatjuk meglátni a szépet és a jót a világban, majd figyeljünk a légzésre és a hatásokra. 

 Ha többet látnál, keresd a katartikot a facebook-on ITT

4. Elalvás előtt 

Minden este mielőtt ágyba bújnál vegyél mély levegőt néhány percig és tisztítsd ki ezzel az agyad. Vagy szemelj ki a szobában egy tárgyat és egyenletes mély légzés mellett csak arra koncentrálj. Ezekkel a technikákkal az itt és mostba viheted magad és az elalvás is könnyebben fog menni.  

joga2.jpg

Persze ezek mellett a "gyors megoldások" mellett érdemes tényleg minimum napi húsz percet magunkra szánni és meditálni vagy légzéstechnikákkal tisztítani a testünket. A hatás pedig akár azonnal, de néhány napon belül biztosan érezhető lesz. Ha pedig eleinte feszültséget éreznénk, ne ijedjünk meg, inkább örüljünk, mert az azt jelenti, hogy tisztul a test, az energiák pedig további gyakorlás után kiegyenlítődnek. 

Légzéstechnikákról ITT bővebben olvashattok

Fotók: pinterest, tumblr 

Forrás: thespiritscience.net 

 

süti beállítások módosítása