katartik

A világ legújabb hangszere

2014. november 24. - ruttnerkata

Különböző hangok, különböző érzéseket teremtenek bennünk. Van amelyik zenétől kellemetlenül érezzük magunkat, másokat pedig akár egész nap tudunk hallgatni. A zene egy ősi, zsigerileg is szükséges dolog, ami végtelen és kiszakítva a fizikai térből a magasba emel. A török Görkem Şennek megkérdőjelezhetetlenül fontos a zene, merthogy a férfi öt évet dolgozott azon, hogy létrehozzon egy pszichedelikus hangzású hangszert. Ez lett a Yaybahar, ami a világ legújabb hangszere és tényleg egyedülálló élmény hallgatni. 

yaybahar.jpgAmit ebben az előadásban hallunk valós időben történik. A harmonizálás, a visszhangok, a pszichedelikusság szinte hihetetlen. Soha nem tudtam volna elképzelni, hogy elektronikus effektek nélkül ilyen hangzást létrehozhat egy hangszer.

 Ha többet látnál, keresd a katartikot a facebook-on ITT

Egyébként szerintem ezt a videót minden reggel vagy este lazításként is lehet hasznosítani, ugyanis ezek a misztikus hangok biztosan relaxáló hatással vannak a szervezetre. Az ősi, vagy olyan zene amit szeretünk a kutatások szerint azért is hatnak pozitívan ránk, mert a testünk hetven százaléka víz, a hang hatására pedig a vízmolekulák elkezdenek mozogni. Átrendeződnek és visszarendeződnek, ami felesleges az pedig leszakad. A rezgések stimulálják az agyat, a hatás pedig akár az is lehet, hogy úgy érezzük a hangok kiemelnek minket a fizikai térből. 

 Ha többet látnál, keresd a katartikot a facebook-on ITT

Forrás: http://www.spiritscienceandmetaphysics.com

süti beállítások módosítása