katartik

Ételek depresszió ellen

2014. november 23. - ruttnerkata

Egyél aszerint amennyire szereted magad és amennyire szeretnéd magad jól érezni a bőrödben! Gondolom nem árulok el titkot azzal, hogy a táplálkozásunk nagyban befolyásolja a közérzetünket, mindenki érzi ezt magán, viszont vannak olyan ételek, amelyek nem csak abban lehetnek segítségre, hogy az egészségünket, vagy a súlyunkat megőrizzük, hanem abban is, hogy elkerüljük a depressziót, vagy fokozzuk a boldogságérzetünket. 

kaja1.jpg

 Ha többet látnál, keresd a katartikot a facebook-on ITT

Aki el akarja kerülni a depressziót, annak állítólag érdemes rendszeresen édesburgonyát ennie, ugyanis gazdag béta-karotinban és B6 vitaminban, amit egyébként hangulatjavítóként is szoktak ajánlani az orvosok. Hasonló hatású a koktélaparadicsom, ami telis tele van likopinnal. Ez egy erős antioxidáns, ami semlegesíti a szabadgyököket. A legjobb egy kicsit megsütni, de épp annyira, hogy megráncosodjon a bőre, majd olivaolajjal megenni, ami segít a likopin kioldódásában. 

pari.jpgA spenót is jót tesz, rengeteg magnéziumot tartalmaz, ami segíti csökkenteni a hangulatingadozásokat. De a húsok között is vannak olyanok, amelyek boldoggá tehetnek. A füvet legelő marhák húsa több omega zsírsavat tartalmaz, mint a tápon felnőtt társaiké. De a pulykában lévő tripofánból a szervezet szerotonint majd melatonint állít elő, ezek segítenek az elalvásban. 

kaja2.jpgKutatók szerint, ha idegesek vagyunk, akkor alacsony a szervezetünkben a B-vitamin, ilyenkor pedig egy banán is sokat segíthet a hangulatunk helyrebillentésében.  

 Ha többet látnál, keresd a katartikot a facebook-on ITT

banan.jpg

 Forrás: Gusto magazin

Fotó: pinterest, tumblr 

 

süti beállítások módosítása