katartik

Csökkentsd a stresszt ayurvedaval

2014. október 22. - ruttnerkata

Amikor körbeleng mindent a forró olajok illata, látod a pislákoló mécsesek narancsos fényét, a falon az árnyékokat, amikor arcon csap a nyugalom, akkor érzed igazán mennyire is fontos, hogy kiszakadj a pörgős mindennapokból. Hogy adj magadnak időt a feltöltődésre, hogy az energiáid helyre álljanak és, hogy a testeden keresztül ápold a lelkedet is. Mert csak így lehet kiegyensúlyozott életet élni. Néhány éve jöttem csak rá, hogy mennyire is fontos az, hogy legyenek olyan rendszeres szertartásaim, amelyek által harmóniát teremtek magamban. Aztán, ahogy a keleti filozófiák és több ezer éves módszerek után elkezdtem érdeklődni, egyre többször találkoztam az ayurvedaval, most pedig általa, Budapest szívében találtam meg a feltöltődés origóját.

image_330.jpgA 13. kerületi Ayurveda központ egy körülbelül száz négyzetméteres csendes sziget a Margit híd lábánál, ahol a mindig nyüzsgő forgalmas utcák egyik polgári házában ott van a nyugalom, az indiai csodavilág egy szelete. Ahol, a falak mögött a legősibb ayurvedikus masszázs módszerekkel csökkentik a nap-nap után ránk rakódott stresszt. Ahova bemész és érzed: otthon vagy, kilépve pedig azt, hogy egy új ember lettél.

Ha még többet látnál keresd a katartikot a facebookon ITT

image_334.jpg

Az ayurvedaról még a keleti gyógyászat felől nem érdeklődők is hallhattak, legutóbb akkor, amikor cikkek sorai jelentek meg, hogy a debreceni egyetemen is lehet majd az ősi, indiai módszert tanulni. Sokaknak talán megdöbbentő volt a hír, hiszen az 5000 éves módszer ellentétben a nyugati orvoslással, csak olyan alapanyagokkal dolgozik és gyógyít amelyek a Föld ajándékai, amelyek természetesek. Hiszi, hogy a test megfelelő ápolásával a lelkünket és az energiáinkat harmonizáljuk, ezáltal pedig egészségesek leszünk. Az ayurvedanak több módszere is van arra, hogy teremtsünk magunkban harmóniát, vallja például a gyógynövényekkel való gyógyítást, a növényi alapú ayurvedikus táplálkozást vagy a masszàzst

Az ayurvedikus masszázs jótékony hatásai:

  • Mèregtelenít
  • immunerősítő
  • Hatását személyre szabott, meleg, gyógynövényes olajokkal és porokkal fejti ki
  • Ellazítja a testet és az elmét
  • Bársonyossá teszi a bőrt
  • Ránctalanít
  • Fiatalít
  • Késlelteti az öregedést

image_335.jpg

Ha még többet látnál keresd a katartikot a facebookon ITT

A masszázs az indiai ayurveda gyógyászat szerves és elengedhetetlen része, amely minden kórkép kezelésében használatos, legyen szó betegségről (fizikai vagy mentális) vagy akkut fájdalomról. Az ayurveda szerint a masszázs a leghatékonyabb módja annak, hogy megőrizzük az egészséget és legyőzzük a betegségeket.

image_333.jpg

Ha nem is teljes mértékben követjük ezt az életmódot, egy részét átélhetjük a Radnóti Miklós utcában is. A hely egy csoda, belépve teával kínálnak, majd néhány percet elidőzve a finom illatok, mécsesek és Buddha szobrok között, jön a masszázs, ami által tényleg újjászületünk. A központban a kezelések körét úgy állították össze, hogy azok az egységnek a megteremtését hivatottak szolgálni, illetve a visszaállítását segítik elő. Ha csak havi egyszer is, de elmegyünk masszázsra, már tettünk egészségünkért, lelki kiegyensúlyozottságunkért. Számomra azért is fontos az efféle feltöltődés, mert megingathatatlanul hiszek abban, hogy ha az energiák megfelelően járják át a testet, akkor ez a közérzetünkre és a környezetünkre is kihat. Akiben zűrzavar van, az zűrzavart hoz létre, akiben rend van, rendet teremt maga körül.

További infók az Ayurveda Központról és akár 50%-os havi akcióikról itt:

www.ayurveda.co.hu

Ayurveda Központ facebook ITT

 

 

süti beállítások módosítása