katartik

Kortárs festő inspirálta ékszerkollekció

2014. március 07. - ruttnerkata

Mondrian határozott fekete vonalakból és színes kockákból álló rendszere az egyik legerősebb inspiráció a kortárs művészek számára. Panyizsuzsi legújabb ékszerkollekcióját is a holland festő ikonikus alkotásai ihlették. A festőzseni születésnapján, március 7-én debütáló kollekció egyes darabjai - például a fehér, piros, sárga kockákból álló üvegékszerek -, szorosabban kötődnek Mondrian világához, míg a többi a divatszínek és a híres, karakteres fekete csíkok továbbgondolása. 

733c05fad218339a3d2a3a4c0ee9ccc1.jpg

Panyizsuzsi Mondrian-kollekciójának ékszereiben egyszerre találkozik a játékosság és a racionalizmus, a színek harmóniája és a mérnöki derékszögek, a nyugalom és a lázadás. A gyűrűk és a medálok különlegesek, letisztultak, elegánsak. Tökéletesek kiállításokkal és kávézással eltöltött szombatokra, és üzleti tárgyalásokra is.

panyizsuzsi_mondrian_lazac_gyuru.jpg

" Mindig is rajongtam az élénk színekért és a karakteres formákért. Míg kamasz koromban Miro volt nagy kedvenc, később a nála is letisztultabb kubista Mondrian vonzott.

Szeretem a képeit. Szeretem az egyensúlyt és azt a kimért, már, szinte mesterkélt kontrasztot, amit színeivel megalkot. Úgy tud ellentéteket komponálni, hogy az tökéletes összhanggá válik!"

írta a kollekciót inspiráló művészről a tervező saját blogján . 

 

panyizsuzsi_mondrian_feher_szett.jpg

A Mondrian kollekció ékszerei megtalálhatóak a panyizsuzsi webshopban:http://panyizsuzsi.hu/webshop/mondrian
Panyi Zsuzsiról bővebben: http://panyizsuzsi.hu/panyi-zsuzsi/

 

Ha tetszik a bejegyzés kövesd a katARTik-ot a facebookon, ahol kommentelhetsz isITT, vagy az INSTAGRAMon ITT!

süti beállítások módosítása