katartik

KataSzegedi - Expresszionista ősz

2013. június 12. - ruttnerkata

Szegedi Kata nem csak a ruháiban, hanem PR-ben is nagyon erős, úgy néz ki ezen a héten is kis túlzással minden róla fog szólni. Pár nappal vagyunk csak túl nyári kollekciójának bemutatóján, máris itt vannak a tervező őszi ruhái, amelyeket az expresszionizmus, azon belül is a gesztusfestészet ihletett.
A 2013-as Current Waves elnevezésű őszi kollekcióról a természet köszön vissza ránk. A szikla, a hullám, a jég és a vihar ihlette motívumok jellemzik az új KataSzegedi ruhákat. A saját tervezésű digitális printek, ismét Udvardi Sarolta közreműködésével készültek. A ruhákat Éder Krisztián fotózta. 



A KataSzegedi márka őszi-téli kollekciójának mintáit Jackson Pollock absztrakt expresszionista művei ihlették. Az amerikai festő az action painting, azaz a gesztusfestészet technikájának legjelentősebb képviselője. A spontán belső érzések, indulatok diktálta kézmozdulatok által inspirált egyedi printek alkotják a kollekció alapmotívumait.

„Pollock az egyik kedvenc festőm. Művészi felszabadultsága és szenvedélyessége inspirált a kollekció tervezésekor” – mondta el Szegedi Kata.



A téli táj, a jég, a vihar, a szikla és a felhők lenyomatai köszönnek ránk vissza a kollekció darabjairól. A 2013/14-es őszi-téli kollekció digitális printjeit a tervező ismét Udvardi Saroltával közösen készítette el. Klein-kék, acélszürke, jégszürke, fekete és optikai fehér árnyalatok jelennek meg a neoprén, gyapjú, selyem-muszlin és pliszírozott selyem anyagokon. 
A kollekcióban a KataSzegedire jellemzően oversize és bodycon sziluettek váltakoznak, a szoborszerű, merev és sportos felsőkhöz szűk, derékhangsúlyos nadrágok párosulnak.


















Fotó – Éder Krisztián
Smink – Kovalik Natasa
Haj – Márk (Hairclub)
Modellek – Gréta @ Icon, Juli @ Attractive
A kollekció megtekinthető és megvásárolható a showroomban:1052 Fehérhajó utca 12-14.







süti beállítások módosítása